Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Krémové talianske rizoto s hlivou ustricovou a šampiňónmi

Hlavné jedlo

Rýchlo a jednoducho

Vegánske

Z jedného hrnca

Talianska kuchyňa

Prísady

  • 100 g dlhozrnnej ryže na rizoto Arborio zn. dmBio

  • 2 PL vegánskej posýpky na cestoviny Pasta Toping zn. dmBio

  • 100 g ovseného koncentrátu Pro Climate zn. dmBio

  • 1 ČL bylinkovej morskej soli zn. dmBio

  • 1 ČL citrónovej šťavy zn. dmBio

  • 1 ČL talianskych byliniek zn. dmBio

  • 2 ČL extra panenského olivového oleja zn. dmBio

  • 250 g hlivy ustricovej

  • 150 g šampiňónov

  • 1 ks cibule

  • 1 ks zeleninového bujónu zn. dmBio

  • podľa chuti soľ, korenie

Príprava

  1. Pripravíme si všetky suroviny.

  2. Cibuľu nakrájame na jemno, hríby nakrájame na kúsky.

  3. Cibuľu a hríby opečieme do zlata na panvici na olivovom oleji.

  4. Na panvicu pridáme opláchnutú ryžu a zalejeme 3,5 dcl vody. Privedieme k varu, pridáme 1 ČL soli, varíme zakryté 20 minút.

  5. Po 20 minútach pridáme 100 g ovseného koncentrátu, 2 PL vegánskej posýpky, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 ČL bylinkovej soli, 1 ČL talianskych byliniek.

  6. Pridáme ešte 100 ml vody, prevaríme, odstavíme z ohňa a necháme chvíľu odstáť.

Video k receptu

Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková

Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét,  krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.