Krémové talianske rizoto s hlivou ustricovou a šampiňónmi
20.2.2024
Hlavné jedlo
•
Rýchlo a jednoducho
•
Vegánske
•
Z jedného hrnca
•
Talianska kuchyňa
Prísady
100 g dlhozrnnej ryže na rizoto Arborio zn. dmBio
2 PL vegánskej posýpky na cestoviny Pasta Toping zn. dmBio
100 g ovseného koncentrátu Pro Climate zn. dmBio
1 ČL bylinkovej morskej soli zn. dmBio
1 ČL citrónovej šťavy zn. dmBio
1 ČL talianskych byliniek zn. dmBio
2 ČL extra panenského olivového oleja zn. dmBio
250 g hlivy ustricovej
150 g šampiňónov
1 ks cibule
1 ks zeleninového bujónu zn. dmBio
podľa chuti soľ, korenie
Príprava
Pripravíme si všetky suroviny.
Cibuľu nakrájame na jemno, hríby nakrájame na kúsky.
Cibuľu a hríby opečieme do zlata na panvici na olivovom oleji.
Na panvicu pridáme opláchnutú ryžu a zalejeme 3,5 dcl vody. Privedieme k varu, pridáme 1 ČL soli, varíme zakryté 20 minút.
Po 20 minútach pridáme 100 g ovseného koncentrátu, 2 PL vegánskej posýpky, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 ČL bylinkovej soli, 1 ČL talianskych byliniek.
Pridáme ešte 100 ml vody, prevaríme, odstavíme z ohňa a necháme chvíľu odstáť.
Video k receptu
Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková
Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét, krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.