Tofu fašírky obaľované v sezame
10.5.2024
Hlavné jedlo
•
Vegetariánska kuchyňa
Prísady
200 g tofu zn. dmBio (môže byť natur alebo údené)
200 g cukety (môže byť žltá alebo zelená)
1/4 ČL čierneho korenia zn. dmBio
500 g nelúpaného sezamu zn. dmBio
1 ks šalotky
2 ks vajec
6 PL nesladených cornflakes zn. dmBio
1 ks cibule
1 ČL bylinkovej morskej soli zn. dmBio
2 strúčiky cesnaku
soľ
extra panenský olivový olej zn. dmBio
Salsa Dip zn. dmBio
Príprava
Tofu fašírky so salsa dipom
krok
Pripravíme si všetky suroviny.
krok
Cuketu očistíme, postrúhame a nasolíme, aby pustila vodu. Cesnak očistíme. Šalotku nakrájame na drobno.
krok
Tofu pokrájame na menšie kúsky a preložíme do misy.
krok
Corflakes pomelieme na múku.
krok
K tofu pridáme cuketu, šalotku, pretlačený cesnak, 2 vajíčka, 2 PL sezamu, bylinkovú soľ, čierne korenie, pomleté cornflakes a rukami všetko spolu pomačkáme, aby sme masu prepojili.
krok
Rukami vytvoríme cesto. Ak je príliš riedke, pridáme cornflakes.
krok
Z cesta tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v sezame.
krok
Fašírky poukladáme na papier na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 30 min. (cca 15 min. z každej strany).
krok
Do zlata opečené fašírky podávame so salsa dipom zn. dmBio. Dobrú chuť!
Video k receptu
Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková
Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét, krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.