Morčacie rezance na zelenom karí
10.5.2024

Hlavné jedlo
•
Ázijská kuchyňa
Prísady
150 g morčacích pŕs
1 ks šalotky
2 strúčiky cesnaku
2 PL zelenej karí pasty zn. dmBio
200 ml kokosového mlieka zn. dmBio
20 g jadier kešu orechov zn. dmBio
½ červenej papriky
1 ks citrónovej trávy
2 ks limetkových listov (resp. môžete použiť aj pár kvapiek limetky)
1 PL čerstvého koriandra
50 g hráškových strukov
1 ks zeleninového bujónu v kocke zn. dmBio
¼ ČL čierneho korenia
½ ČL čierneho sezamu
½ ČL soli
1 kg Basmati ryže zn. dmBio
extra panenský olivový olej zn. dmBio
Príprava
Morčacie rezance na zelenom karí
krok
Pripravíme si všetky suroviny. Morčacie mäso nakrájame na rezance.
krok
Pokrájanú šalotku a cesnak opečieme do zlata na olivovom oleji na panvici.
krok
Citrónovú trávu narežeme, zlomíme a pridáme k cibuli a cesnaku. Červenú papriku nakrájame na tenké rezance a taktiež ju pridáme k cibuli a cesnaku, aby pustila šťavu.
krok
Zeleninový bujón zalejeme ½ l horúcej vody. Na panvicu pridáme mäsové rezance a opekáme ich spolu s ostatnými surovinami.
krok
Keď je mäso opečené, pridáme trochu zeleninového vývaru a limetkové listy. Tie môžeme pridať, až keď je v panvici tekutina, resp. vývar (inak by zhorkli).
krok
Pridáme 2 PL karí pasty a 200 ml kokosového mlieka. Necháme zredukovať - teda odpariť prebytočnú vodu, aby vznikla omáčka s intenzívnou chuťou.
krok
Na záver pridáme do horúcej omáčky (keď už vypneme platňu) hráškové struky a posekaný čerstvý koriander.
krok
Ryžu uvaríme podľa návodu cca 15 min. Ak ste milovníkmi ryžovaru, môžete použiť aj tento spôsob prípravy. Prípadne si to môžeme ešte uľahčiť prípravou Basmati ryže express zn.dmBio, ktorá je pripravená za 90 sekúnd.
krok
Hotové jedlo posypeme posekanými kešu orechmi a bylinkami, ryžu posypeme čiernym sezamom. Prajeme dobrú chuť!
Video k receptu
Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková
Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét, krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.




