Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Morčacie rezance na zelenom karí

Morčacie rezance na zelenom kari

Hlavné jedlo

Ázijská kuchyňa

Prísady

  • 150 g morčacích pŕs

  • 1 ks šalotky

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 2 PL zelenej karí pasty zn. dmBio

  • 200 ml kokosového mlieka zn. dmBio

  • 20 g jadier kešu orechov zn. dmBio

  • ½ červenej papriky

  • 1 ks citrónovej trávy

  • 2 ks limetkových listov (resp. môžete použiť aj pár kvapiek limetky)

  • 1 PL čerstvého koriandra

  • 50 g hráškových strukov

  • 1 ks zeleninového bujónu v kocke zn. dmBio

  • ¼ ČL čierneho korenia

  • ½ ČL čierneho sezamu

  • ½ ČL soli

  • 1 kg Basmati ryže zn. dmBio

  • extra panenský olivový olej zn. dmBio

Príprava

Morčacie rezance na zelenom karí

  1. krok

    Pripravíme si všetky suroviny. Morčacie mäso nakrájame na rezance.

    Nachystáme si prísady.
  2. krok

    Pokrájanú šalotku a cesnak opečieme do zlata na olivovom oleji na panvici.

  3. krok

    Citrónovú trávu narežeme, zlomíme a pridáme k cibuli a cesnaku. Červenú papriku nakrájame na tenké rezance a taktiež ju pridáme k cibuli a cesnaku, aby pustila šťavu.

  4. krok

    Zeleninový bujón zalejeme ½ l horúcej vody. Na panvicu pridáme mäsové rezance a opekáme ich spolu s ostatnými surovinami.

  5. krok

    Keď je mäso opečené, pridáme trochu zeleninového vývaru a limetkové listy. Tie môžeme pridať, až keď je v panvici tekutina, resp. vývar (inak by zhorkli).

  6. krok

    Pridáme 2 PL karí pasty a 200 ml kokosového mlieka. Necháme zredukovať - teda odpariť prebytočnú vodu, aby vznikla omáčka s intenzívnou chuťou.

  7. krok

    Na záver pridáme do horúcej omáčky (keď už vypneme platňu) hráškové struky a posekaný čerstvý koriander.

  8. krok

    Ryžu uvaríme podľa návodu cca 15 min. Ak ste milovníkmi ryžovaru, môžete použiť aj tento spôsob prípravy. Prípadne si to môžeme ešte uľahčiť prípravou Basmati ryže express zn.dmBio, ktorá je pripravená za 90 sekúnd.

  9. krok

    Hotové jedlo posypeme posekanými kešu orechmi a bylinkami, ryžu posypeme čiernym sezamom. Prajeme dobrú chuť!

Video k receptu

Mgr. Zuzana Líšková, výživová poradkyňa

Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková

Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét,  krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.

Vhodné produktové kategórie