Prílohy
Tá správna príloha k hlavnému jedlu
Chutné prílohy dotvárajú hlavné jedlá. V dm vám garantujeme skvelý výber tých najlepších príloh, ktoré sa budú hodiť ku každému receptu. Môžete si vybrať spomedzi rôznych cestovín, obilnín, strukovín, a to aj z ich bezgluténových či vegánskych variánt.
Klasické prílohy trochu inak
Zemiaky, cestoviny či ryža patria medzi stálice nášho kuchynského repertoára. Obľúbenou klasikou, ktorú si z nich môžete pripraviť, je najmä zemiaková kaša, hranolky, ryža so zeleninou, prípadne rôzne druhy cestovín. Ale aj tieto možnosti sa dajú obmeniť! Čo tak napríklad skúsiť niečo z nasledovného zoznamu?
- Zemiaková kaša zo sladkých zemiakov.
- Plnené zemiakové taštičky.
- Zapekané cestoviny.
- Zeleninový šalát s cestovinami.
- Ryžovo-fazuľový šalát s nektárinkami a tekvicovými semiačkami.
- Vyprážané ryžové “fašírky” - so zeleninou alebo mäsom.
Ako prílohu pripraviť zdravo
Ak ste už zo zemiakov a ryže prejedení, môžete vyskúšať ich modernejšie alternatívy - quinou, bulgur, či kuskus. Tým, že ich nemusíte variť, ale stačí ich zaliať horúcou vodou, si zároveň šetríte čas a námahu. Zároveň sa však neoberáte ani o chuť či výživové hodnoty! Nechajte sa inšpirovať:
- Snáď najznámejšie bulgurové jedlo - tabouleh - je šalát z Blízkeho východu, do ktorého sa okrem bulguru pridáva petržlen (veľa petržlenu!), cibuľa, paradajky, olivový olej, šťava z citróna a mäta.
- Ak chcete niečo sladké pod zub, môžete si bulgur pripraviť aj na štýl mliečnej ryže. Obzvlášť chutný je s čerstvým ovocím.
- Kuskus je skvelou ingredienciou do každého druhu fašírok.
- Vďaka svojej jemnej orieškovej chuti je quinoa skvelá do sladkokyslých šalátov alebo ku grilovanej zelenine.
- Náš tip: Ak vám ostane quinoa, môžete ju pár dní nechať v chladničke a potom použiť na zahustenie polievok.
Strukovinové prílohy
Aj šošovica, cícer či fazuľa vedia byť skvelou prílohou k hlavnému jedlu. Taký šalát zo strukovín, paradajok a petržlenu vie byť chutnou prílohou ku grilovanému jedlu. Cícer viete využiť v rámci prípravy falafelu a humusu. Šošovica sa dá využiť naozaj rôznorodo v polievkach či prívarkoch, ale aj ako základ v šalátoch či vo vegetariánskej verzii bolonskej omáčky.
Ak hľadáte tu pravú prílohu pre vaše jedlo, u nás si isto vyberiete. Objednajte si ich online ešte dnes pohodlne z domu.