Teplý cestovinový šalát s pestom a sušenými paradajkami
10.5.2024

Hlavné jedlo
•
Vegetariánska kuchyňa
Prísady
100 g cestovín Spirelli (alternatívy: Fusilli z cícera alebo Fusilli z červenej šošovice) zn. dmBio
30 g na slnku sušených paradajok zn. dmBio
2 PL pesta Basilico s píniovými orechmi zn. dmBio
15 g cédrových orechov zn. dmBio
3 PL vegánskej posýpky na cestoviny Pasta Toping zn. dmBio
soľ
extra panenský olivový olej zn. dmBio
Príprava
Teplý cestovinový šalát s pestom a sušenými paradajkami
krok
Pripravíme si všetky suroviny.

krok
Cestoviny uvaríme podľa návodu v jemne osolenej vode.
krok
Na panvici opečieme cédrové orechy na sucho do zlata.
krok
Na druhej panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme 2 PL pesta, uvarené cestoviny, pokrájané sušené paradajky a opečené cédrové orechy nasypeme na cestoviny.
krok
Na záver jedlo posypeme vegánskou posýpkou.
krok
V rámci servírovania môžeme jedlo na tanieri ozdobiť čerstvými lístkami bazalky.
Video k receptu
Produkty k článku
Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková
Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét, krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.




