Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Vanilkové rožky s orechami

vanilkové rožky s orechami

Dĺžka prípravy: 18 min.

Čas varenia/pečenia: 18 min.

Bez laktózy

Koláče

Rýchlo a jednoducho

Sviatočné jedlo

Vianoce

Vegetariánske

Rakúska kuchyňa

Slovenská kuchyňa

Prísady

  • 300 g špaldovej múky zn. dmBio

  • 100 g trstinového cukru zn. dmBio

  • 250 g masla

  • 180 g vlašských orechov zn. dmBio

  • 1 ČL mletej vanilky Bourbon zn. dmBio

  • štipka soli

  • 2 ks vaječných žĺtkov

  • cukor na obalenie

Príprava

  1. Pripravíme si všetky suroviny.

    prísady
  2. Orechy pomelieme.

    pomelieme orechy
  3. Všetky suroviny pomiešame a vypracujeme cesto.

    vypracujeme cesto
  4. Cesto vtláčame do silikónových foriem na rožky.

    naleje do foriem
  5. Pečieme na 180 stupňov 15-18 minút podľa veľkosti formy a rúry na pečenie. Necháme ich vychladnúť.

    pečieme
  6. Trstinový cukor si v miske zmiešame s vanilkovým cukrom.

    zmiešame cukor
  7. Hotové rožky obalíme v cukre.

    obalime

Video k receptu

Dnes si síce zamaškrtíme, ale v zdravšej verzii. Špaldová múka je vďaka svojej jemnej aróme, obsahu bielkovín a minerálov superhviezdou v kuchyni. V kombinácii s mletou vanilkou získanou z celých vanilkových strukov zjemní chuť každej sladkej dobroty. Tak poďme na to!
 
Špaldová múka T 630 je jemne mletá vhodná na krehké vianočné pečivo.

Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková

Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét,  krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.