Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Vanilkové rožky s orechami

vanilkové rožky s orechami

Dĺžka prípravy: 18 min.

Čas varenia/pečenia: 18 min.

Bez laktózy

Koláče

Rýchlo a jednoducho

Sviatočné jedlo

Vianoce

Vegetariánske

Rakúska kuchyňa

Slovenská kuchyňa

Prísady

  • 300 g špaldovej múky zn. dmBio

  • 100 g trstinového cukru zn. dmBio

  • 250 g masla

  • 180 g vlašských orechov zn. dmBio

  • 1 ČL mletej vanilky Bourbon zn. dmBio

  • štipka soli

  • 2 ks vaječných žĺtkov

  • cukor na obalenie

Príprava

  1. Pripravíme si všetky suroviny.

  2. Orechy pomelieme.

  3. Všetky suroviny pomiešame a vypracujeme cesto.

  4. Cesto vtláčame do silikónových foriem na rožky.

  5. Pečieme na 180 stupňov 15-18 minút podľa veľkosti formy a rúry na pečenie. Necháme ich vychladnúť.

  6. Trstinový cukor si v miske zmiešame s vanilkovým cukrom.

  7. Hotové rožky obalíme v cukre.

Video k receptu

Dnes si síce zamaškrtíme, ale v zdravšej verzii. Špaldová múka je vďaka svojej jemnej aróme, obsahu bielkovín a minerálov superhviezdou v kuchyni. V kombinácii s mletou vanilkou získanou z celých vanilkových strukov zjemní chuť každej sladkej dobroty. Tak poďme na to!
 
Špaldová múka T 630 je jemne mletá vhodná na krehké vianočné pečivo.

Mgr. Zuzana Líšková, výživová poradkyňa

Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková

Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét,  krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.