Farebný bulgur šalát s bazalkovým pestom a grilovaným cícerom
14.8.2023
Hlavné jedlo
•
Vegetariánska kuchyňa
Prísady
Ingrediencie
80 g bulguru zn. dmBio
130 g cícera zn. dmBio
1 PL bazalkového pesta zn. dmBio
2 PL extra panenského olivového oleja zn. dmBio
20 g píniových orieškov zn. dmBio
20 g sušených paradajok zn. dmBio
1 PL talianskych byliniek zn. dmBio
50 g zeleného šalátu mix
60 g cherry paradajkok
20 g reďkoviek
čerstvé bylinky (bazalka, mäta a pod.)
Príprava
Farebný bulgur šalát
krok
Pripravíme si všetky suroviny.
krok
Bulgur uvaríme v dvojnásobnom množstve vody. Varíme 10 min. a necháme pod pokrievkou odpočívať.
krok
Na panvicu dáme 1 PL olivového oleja a rozohrejeme. Pridáme cícer, ktorý spolu s 1 PL talianskych byliniek opečieme do zlata.
krok
Cédrové oriešky opečieme na rozpálenej suchej panvici.
krok
Reďkovky, cherry paradajky a sušené paradajky nakrájame na pracovnej doske.
krok
Vo veľkej šalátovej mise zmiešame uvarený bulgur, opečený cícer a cédrové oriešky.
krok
Pridáme šalát, cherry rajčiny, reďkovky a sušené paradajky. Pridáme 1 PL bazalkového pesta a všetko spolu dobre premiešame.
krok
Šalát pred podávaním môžeme posypať opraženými cédrovými orieškami (necháme si na aranžovanie) a čerstvými bylinkami (bazalkou alebo petržlenovou vňaťou).
Produkty k článku
Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková
Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét, krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.