Vanilkové rožky s orechami
10.1.2024

Dĺžka prípravy: 18 min.
Čas varenia/pečenia: 18 min.
Bez laktózy
•
Koláče
•
Rýchlo a jednoducho
•
Sviatočné jedlo
•
Vianoce
•
Vegetariánske
•
Rakúska kuchyňa
•
Slovenská kuchyňa
Prísady
300 g špaldovej múky zn. dmBio
100 g trstinového cukru zn. dmBio
250 g masla
180 g vlašských orechov zn. dmBio
1 ČL mletej vanilky Bourbon zn. dmBio
štipka soli
2 ks vaječných žĺtkov
cukor na obalenie
Príprava
Pripravíme si všetky suroviny.
Orechy pomelieme.
Všetky suroviny pomiešame a vypracujeme cesto.
Cesto vtláčame do silikónových foriem na rožky.
Pečieme na 180 stupňov 15-18 minút podľa veľkosti formy a rúry na pečenie. Necháme ich vychladnúť.
Trstinový cukor si v miske zmiešame s vanilkovým cukrom.
Hotové rožky obalíme v cukre.
Video k receptu
Dnes si síce zamaškrtíme, ale v zdravšej verzii. Špaldová múka je vďaka svojej jemnej aróme, obsahu bielkovín a minerálov superhviezdou v kuchyni. V kombinácii s mletou vanilkou získanou z celých vanilkových strukov zjemní chuť každej sladkej dobroty. Tak poďme na to!
Špaldová múka T 630 je jemne mletá vhodná na krehké vianočné pečivo.
Produkty k receptu
Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková
Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét, krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.