Preneste si svet domov: jedlá na taliansky večer
Krásne počasie a príjemné večery vzbudzujú túžbu usporiadať príjemnú záhradnú párty s priateľmi a rodinou. Možno sa vaši blízki dokonca nadchnú pre spoločné varenie. Chýba už len vhodné motto tematického večera. Čo tak Bella Italia? Ak chcete svojich hostí vziať na kulinársku cestu do Stredomoria, lahodné jedlá talianskej kuchyne sa postarajú o nezabudnuteľné chvíle pôžitku.
dm drogerie markt
Čas načítania 3 min.
•
16.9.2022
Kým jedna osoba krája zeleninu, druhá mieša a tretia ochutnáva dezert, je úžasné spoločne spomínať – na poslednú dovolenku v Taliansku pri mori, na cestu do malebného Toskánska alebo na výlet do Ríma. V pozadí hrajú talianske letné hity a dobrá nálada je zaručená.
Slávnostne prestreté
Talianska atmosféra v záhrade alebo na terase: okrem talianskej hudby a chutného jedla vytvoria útulné južanské prostredie stredomorské dekorácie v podobe mušlí, gondol a čižiem. Hrozno, sušené olivové vetvičky a niekoľko čerstvých paradajok spolu s ladiacimi obrúskami dotvoria túto lákavú atmosféru.
Jeden hrniec – množstvo chuti
Počas teplých dní sú ľahké šaláty zväčša obľúbené, ale niekedy môžu byť na tematický večer trochu nudné. A čo tak namiesto toho ako predjedlo ponúknuť známu polievku minestrone? Táto talianska zeleninová polievka sa varí z rôznych surovín v závislosti od regiónu, je výživná a vďaka súhre najrôznejších korenín a byliniek má bohatú chuť, ale je ľahko stráviteľná. Existujú tri hlavné varianty: minestrone milanese sa pripravuje so šalviou, cibuľou a slaninou, zatiaľ čo minestrone genovese sa varí so zeleninou ako mrkva či zeler a tiež s cestovinami, pestom a parmezánom. V minestrone fiorentina sú cestoviny nahradené ryžou.
Klasické talianske cestoviny alebo gnocchi?
Pasta al dente: pokrmy z klasických cestovín, ako sú špagety, tagliatelle alebo fusilli v paradajkovej omáčke alebo s aromatickým pestom sú úzko spojené s talianskou kuchyňou. Pri spoločnom varení sú obľúbenou voľbou aj rýchle a na prípravu jednoduché jedlá s nadýchanými, mäkkými cestovinami gnocchi ako hlavnou ingredienciou. Mnohí pritom netušia, že hoci farbou a tvarom pripomínajú klasické cestoviny, na rozdiel od nich sa cesto pripravuje zo zemiakov a múky. V kombinácii s čerstvou paradajkovou omáčkou, nakrájanými paradajkami, bazalkou a parmezánom ako posýpkou (syr môžete nahradiť vegánskou alternatívou) je tento rýchly pokrm hotovou básňou a je ideálny na taliansku večeru.
La Dolce Vita
Je život sladký? Keď sa ako dezert podáva domáce tiramisu, niet o tom pochýb. Ako dobre, že na krémový dezert je potrebných len pár ingrediencií a že sa táto talianska pochúťka dokonca ideálne pripravuje vopred. Pridajte šálku espressa a už sa v myšlienkach prenesiete do útulnej bočnej uličky v talianskom hlavnom meste.
Koniec zoznamu



