Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Vegánsky guláš

Radi by ste doma vyskúšali jednoduchý bezmäsitý recept, ktorým nepohrdnú ani mäsožravci? Potom ste na správnom mieste - na vegánskom guláši si totiž pochutnajú všetci! Marinované sójové kúsky sú skvelou a autentickou náhradou mäsa - nielen čo sa chuti týka, ale aj štruktúry. Zároveň sú plné bielkovín, takže sa postarajú o to, aby vás porcia vegánskeho gulášu poriadne nasýtila.

dm drogerie markt

9.1.2025

Vegánsky guláš

Dĺžka prípravy: 65 min.

Čas na prípravu: 20 min.

Čas varenia/pečenia: 45 min.

300 kcal/porcia

Vegánske

Vegetariánske

Hlavné jedlo

Polievky

Sviatočné jedlo

Prísady

na 4 porcie (1 jedlo)

Prísady na vegánsky guláš:

  • 150 g sójových kúskov dmBio extra jemných

  • 150 ml zeleninového vývaru dmBio 

  • 3 cibule

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 2 červené papriky

  • 2 PL oleja na vyprážanie dmBio

  • ½ pohára paradajkovej omáčky s grilovanou paprikou dmBio

  • 2 PL pšeničnej múky dmBio

  • 1 PL talianskych byliniek dmBio

  • soľ a korenie

  • 2 PL rastlinného nápoja Not M*ilk and so yummy dmBio

Na marinádu:

  • 4 PL oleja na vyprážanie dmBio

  • 4 PL sójovej omáčky Shoyu dmBio 

  • 2 PL krému s balsamico octom z Modeny dmBio 

  • 1 PL javorového sirupu triedy A dmBio 

  • 100 g paradajkového pretlaku dmBio 

  • 2 PL sladkej papriky dmBio

Na servírovanie:

  • čerstvé bylinky

  • čierne korenie

  • 1 PL vegánskej kyslej smotany na porciu

Príprava

Ako si pripraviť vegánsky guláš

  1. Začnite s prípravou náhrady mäsa do vegánskeho gulášu. Sójové kúsky zalejte zeleninovým vývarom a nechajte 15 minút postáť. Potom vývar zlejte a sójové kúsky sceďte.

  2. Všetky prísady na marinádu zmiešajte v stredne veľkej mise. Pridajte sójové kúsky, dobre premiešajte a marinujte v chladničke približne 1 hodinu.

  3. Medzitým ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Papriky umyte, zbavte jadierok a nakrájajte na približne 1 cm veľké kúsky.

  4. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a pridajte marinované sójové kúsky, za stáleho miešania smažte pri vysokej teplote približne 10 minút. Pridajte cibuľu a papriku, dobre premiešajte a restujte ďalších 5 až 10 minút. Pridajte paradajkovú omáčku s grilovanou paprikou a cesnak a restujte ďalšie 3 minúty. Všetko dobre premiešajte.

  5. Posypte múkou a premiešajte. Zalejte 150 ml zeleninového vývaru a približne 500 – 600 ml vody. Pridajte talianske bylinky, dochuťte soľou a korením a na miernom ohni varte aspoň 15 minút (radšej dlhšie). Nakoniec vmiešajte rastlinný nápoj.

  6. Vegánsky guláš podávajte s čerstvými bylinkami, čerstvo mletým korením a vegánskou kyslou smotanou.

Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte tento lahodný recept na vegánsky guláš s ingredienciami od značky dmBio. Všetky potrebné prísady si navyše môžete objednať pohodlne online v dm e-shope a nechať si ich doručiť priamo k vám domov.