Vegánsky guláš
Radi by ste doma vyskúšali jednoduchý bezmäsitý recept, ktorým nepohrdnú ani mäsožravci? Potom ste na správnom mieste - na vegánskom guláši si totiž pochutnajú všetci! Marinované sójové kúsky sú skvelou a autentickou náhradou mäsa - nielen čo sa chuti týka, ale aj štruktúry. Zároveň sú plné bielkovín, takže sa postarajú o to, aby vás porcia vegánskeho gulášu poriadne nasýtila.
dm drogerie markt
9.1.2025
Dĺžka prípravy: 65 min.
Čas na prípravu: 20 min.
•
Čas varenia/pečenia: 45 min.
300 kcal/porcia
Vegánske
•
Vegetariánske
•
Hlavné jedlo
•
Polievky
•
Sviatočné jedlo
Prísady
na 4 porcie (1 jedlo)
Prísady na vegánsky guláš:
150 g sójových kúskov dmBio extra jemných
150 ml zeleninového vývaru dmBio
3 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 červené papriky
2 PL oleja na vyprážanie dmBio
½ pohára paradajkovej omáčky s grilovanou paprikou dmBio
2 PL pšeničnej múky dmBio
1 PL talianskych byliniek dmBio
soľ a korenie
2 PL rastlinného nápoja Not M*ilk and so yummy dmBio
Na marinádu:
4 PL oleja na vyprážanie dmBio
4 PL sójovej omáčky Shoyu dmBio
2 PL krému s balsamico octom z Modeny dmBio
1 PL javorového sirupu triedy A dmBio
100 g paradajkového pretlaku dmBio
2 PL sladkej papriky dmBio
Na servírovanie:
čerstvé bylinky
čierne korenie
1 PL vegánskej kyslej smotany na porciu
Príprava
Ako si pripraviť vegánsky guláš
Začnite s prípravou náhrady mäsa do vegánskeho gulášu. Sójové kúsky zalejte zeleninovým vývarom a nechajte 15 minút postáť. Potom vývar zlejte a sójové kúsky sceďte.
Všetky prísady na marinádu zmiešajte v stredne veľkej mise. Pridajte sójové kúsky, dobre premiešajte a marinujte v chladničke približne 1 hodinu.
Medzitým ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Papriky umyte, zbavte jadierok a nakrájajte na približne 1 cm veľké kúsky.
Vo veľkej panvici rozohrejte olej a pridajte marinované sójové kúsky, za stáleho miešania smažte pri vysokej teplote približne 10 minút. Pridajte cibuľu a papriku, dobre premiešajte a restujte ďalších 5 až 10 minút. Pridajte paradajkovú omáčku s grilovanou paprikou a cesnak a restujte ďalšie 3 minúty. Všetko dobre premiešajte.
Posypte múkou a premiešajte. Zalejte 150 ml zeleninového vývaru a približne 500 – 600 ml vody. Pridajte talianske bylinky, dochuťte soľou a korením a na miernom ohni varte aspoň 15 minút (radšej dlhšie). Nakoniec vmiešajte rastlinný nápoj.
Vegánsky guláš podávajte s čerstvými bylinkami, čerstvo mletým korením a vegánskou kyslou smotanou.
Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte tento lahodný recept na vegánsky guláš s ingredienciami od značky dmBio. Všetky potrebné prísady si navyše môžete objednať pohodlne online v dm e-shope a nechať si ich doručiť priamo k vám domov.