Dovolenka na tanieri: Recept na stredomorské wrapy!

dm drogerie markt
10.1.2024

Hlavné jedlo
•
Vegetariánske
•
Stredomorská kuchyňa
Prísady
Cesto na wrapy:
350 g múky
170 ml vody
60 ml oleja (na vyprážanie)
1 ČL prášku do pečiva
½ ČL soli
Plnka:
2 poháre dmBio vegetariánskej nátierky Toskana s paprikou a paradajkami
1 pohár na slnku sušených paradajok
100 g syru Feta
125 g čerstvej rukoly
180 g quinoy (napríklad trojfarebnej)
500 ml vody
1 ČL soli
12 ks kokteilových paradajok
1 pohár čerstvých klíčkov alebo žeruchy
Príprava
krok
Vodu, soľ a quinou vložte do hrnca, priveďte k varu, na miernom ohni ďalej varte zakryté asi 10 až 15 minút domäkka. Hrniec odstavte a quinou nechajte vychladnúť.
krok
V mise zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva. Pridajte vodu a olej a všetko zamiešajte vidličkou. Potom vyklopte cesto na pracovnú dosku a mieste ho asi 5 minút, až kým nebude hladké.
krok
Cesto zakryte potravinovou fóliou a nechajte ho odstáť minimálne 30 minút (alebo maximálne 24 hodín) v chladničke.
krok
Cesto rozdeľte na šesť rovnakých častí a tie vytvarujete rukami do guľôčok. Postupne jeden za druhým tvarujte wrapy. Zvyšné guľky medzitým vždy opäť zakryte fóliou, aby nevyschli.
krok
Rozohrejte panvicu s ochrannou vrstvou. Guľku cesta rozvaľkajte na hrúbku 1,5 mm. Opekajte na suchej panvici z každej strany 45-60 sekúnd, až kým nevzniknú tmavohnedé škvrny. POZOR: wrapy neopekajte príliš dlho, lebo sa vysušia a následne polámu.
krok
Hotové upečené wrapy vyberte z panvice a ihneď zabaľte do čistej vlhkej utierky. Postup opakujte, až kým nebudú upečené všetky wrapy.
krok
Opláchnite rukolu, ktorá bude súčasťou plnky. Rovnako umyte paradajky a nakrájajte ich na štvrtiny. Rozdrobte syr Feta na malé kúsky. Wrapy potrite trochou nátierky Toskana, naplňte ich quinoou, rukolou, syrom Feta, 2-3 sušenými paradajkami, čerstvými paradajkami a čerstvou žeruchou, spodnú časť vyhnite a zrolujte. Dobrú chuť!
Určite to tiež poznáte: v každodennom živote plnom stresu často chýbajú nápady na niečo nové v kuchyni a vášmu kulinárskemu umeniu často niečo bráni v rozlete.
Náš tip? Dovoľte svojim myšlienkam trochu blúdiť: veď najlepšou inšpiráciou bola doteraz vždy dovolenka na juhu.
Predstavte si to: teplé slnečné lúče hladkajúce pokožku, k tomu prechádzky úzkymi uličkami, zatiaľ čo vo vzduchu visí silná korenistá vôňa čerstvo pripraveného stredomorského jedla. Je to inšpirujúce? Potom berte presne tento dovolenkový pocit ako príležitosť oživiť vaše stredomorské kuchárske umenie. V tomto recepte vám ukážeme, ako na to!
Zabaľte to!
Máte už dosť nezdravých snackov, ktorými zaháňate hlad cez obednú prestávku? Vadí vám, že vám vaša strava nedodá dostatok energie? A nebaví vás venovať veľa času príprave výživného a zdravého jedla? Nemusí to tak byť: vďaka týmto šťavnatým wrapom so stredomorskou plnkou si môžete obednú pauzu naplno vychutnať a vypnúť. Prenesiete sa tak v mysli do vašej poslednej dovolenkovej destinácie!
Naše tipy:
- Plnené wrapy sú ideálne na cestách. Jednoducho ich zabaľte do opakovane použiteľnej fólie alebo vložte do škatule s vrchnákom.
- Nenaplnené tortilla placky zabalené do fólie možno uchovávať v chladničke až dva dni.