Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Krémová tekvicová polievka na 3 spôsoby

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt

1.8.2023

Tekvicová polievka naservírovaná na stole, opečený chlieb, tekvicové jadierka.

Polievky

Prísady

Klasická tekvicová polievka

  • 500 g tekvice

  • 1 l zeleninového vývaru

  • olivový olej

  • 1 cibuľa

  • soľ

  • korenie

  • muškátový oriešok

  • šľahačková smotana (nemusí byť)

  • petržlen

  • tekvicový olej

  • tekvicové semiačka

Príprava

  1. Tekvicu rozkrojíme na polovicu, odstránime z nej semiačka, ošúpeme a nakrájame dužinu na kocky. Náš tip: Ak použijete tekvicu hokkaido, nemusíte ju šúpať.

  2. Cibuľku nakrájame nadrobno. Vo veľkom hrnci rozpálime olivový olej a speníme na ňom cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a necháme pár minút dusiť. Potom tekvicu podlejeme zeleninovým vývarom a pri miernej teplote varíme 15-20 minút. Hrniec odstavíme a zmes rozmixujeme ručným mixérom.

  3. Osolíme, okoreníme, dochutíme muškátovým orieškom a necháme zovrieť. Kto chce, môže polievku dochutiť šľahačkovou smotanou. Ozdobíme petržlenom, tekvicovými semiačkami a dochutíme niekoľkými kvapkami tekvicového oleja.

Tekvicová krémová polievka s ovocným nádychom

dm drogerie markt

1.8.2023

Polievky

Prísady

Okrem základných prísad budeme ešte potrebovať:

  • 200 ml jablkovej šťavy

  • 1-2 PL zahustenej šťavy z agávy

  • Krém s balsamico octom

Príprava

  1. Tekvicu si pripravíme ako v základnom recepte a spolu s cibuľkou jemne osmažíme. Pridáme 800 ml zeleninového vývaru, zalejeme 200 ml jablkovej šťavy a pri miernej teplote varíme 15-20 minút. Hrniec odstavíme a polievku rozmixujeme. Necháme prevariť a dochutíme agáve sirupom. Tip: Príliš sladká? Skúste na zostrenie chuti pridať do polievky karí korenie, zázvor či chilli.

  2. Na rozdiel od základnej polievky dochutíme túto ovocnú verziu ešte krémom s balsamico octom. Zvýrazní chuť tekvice!

Tekvicové tortellini

dm drogerie markt

1.8.2023

Hlavné jedlo

Prísady

Okrem základných prísad budeme ešte potrebovať:

  • 250 g cestovín tortellini

  • 250 g tekvice (extra)

Príprava

  1. Pripravíme si polievku ako v základnom recepte. Extra tekvicu nakrájame na kocky, opečieme na troške oleja a necháme povariť, kým nie je tekvica "al dente". Tortelinni uvaríme v slanej vode podľa návodu. Tortellini prelejeme omáčkou a servírujeme.

  2. Na zjemnenie a dozdobenie môžeme na vrch tekvicovej polievky rozmrviť napríklad ryžové oblátky, kukuričné čipsy. Zvýrazní chuť tekvice!

Produkty k receptom

Koniec zoznamu