Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Všetko z jedného hrnca

Kto miluje rýchlu kuchyňu a intenzívne chute, musí vyskúšať tieto jedlá z jedného hrnca.

Recept: Všetko z jedného hrnca

Radi pozývate hostí, zložitá príprava jedál nie je vašou vášňou? Žiadny problém – s klasickým Chili con Carne v jednom hrnci máte vyhraté.

1. Klasika jedného hrnca pre veľkú skupinu: Chili con Carne

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt

7.6.2023

chilli con carne

Dĺžka prípravy: 55 min.

Prísady

na 4 porcie

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa

  • 1 červená paprika

  • 1 ČL čili prášku

  • 1 cibuľa

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1 ČL rasce

  • 1 plechovka fazule

  • 1 plechovka kukurice

  • 2 konzervy kúskov paradajok vo vlastnej šťave

  • 100-200 ml hovädzieho vývaru

  • Soľ, oregano a čierne korenie

Príprava

  1. Jemne nakrájanú cibuľu a cesnak poduste v hrnci na rozohriatom olivovom oleji do sklovita. Pridajte mleté mäso a pri vysokej teplote ho restujte.

  2. Nasekané chili papričky (pre miernejšiu chuť odstráňte jadierka) pridajte do hrnca spolu s rascou, oreganom a kúskami paradajok vo vlastnej šťave. Primiešajte hovädzí vývar a paradajky popučte. Priveďte k varu a na miernom ohni za občasného miešania nechajte variť ešte asi 45 minút.

  3. Približne 10 minút pred koncom doby varenia primiešajte premyté fazuľky a kukuricu. Dochuťte soľou a čiernym korením. Podávajte s čerstvým alebo nachos.

Koniec zoznamu

Cestoviny, paradajky sušené na slnku, parmezán, olivy: znie a chutí to ako bella Italia. Pre rýchle potešenie z cestovín by ste mali určite vyskúšať tento rýchly recept!

2. Cestovinový zážitok otočením kuchárskej lyžice

dm drogerie markt

7.6.2023

fusilli cestoviny s paradajkovou omáčkou a bazalkou

Dĺžka prípravy: 15 min.

Prísady

na 4 porcie

  • 400 g cestoviny fusilli

  • 50 g na slnku sušených paradajok

  • 200 ml paradajkového pretlaku

  • 100 g Kalamon olív bez kôstok

  • 100 g parmezánu

  • 150 g nakladanej papriky

  • 1 cibuľa

  • Bazalka

  • 3 ČL oregana

  • 1 ČL čili

  • 50 ml cesnakového oleja

  • 1,2 l vody

Príprava

  1. Špirály a všetky ostatné ingrediencie vložte do hrnca a zalejte vodou.

  2. Prikryté varte 8 až 10 minúť a občas zamiešajte, aby cestoviny neprihoreli. V prípade potreby prilejte trochu vody.

  3. Hrniec zoberte zo sporáka, pri servírovaní nezabudnite na parmezán.

Koniec zoznamu

Vegetariáni, vegáni alebo jednoducho ktokoľvek, kto uprednostňuje chutné jedlá s vysokým obsahom vlákniny, si tento recept na rýchle energetické jedlo zamiluje.

Energetické jedlo: hrniec s prosom, cuketou a mrkvou

dm drogerie markt

7.6.2023

Dĺžka prípravy: 35 min.

Prísady

na 2 porcie

  • 100 g prosa

  • ½ PL zeleninového vývaru

  • 2 PL slnečnicového oleja na vyprážanie

  • 1 cuketa

  • 2 mrkvy

  • 1 červená cibuľa

  • 1 strúčik cesnaku

  • 2 stonky čerstvej bazalky

  • 1 ČL soli

  • 1 ČL čierneho korenia

  • 200 ml vody

  • 1,2 l vody

Príprava

  1. Umyte cuketu, očistite mrkvu, cibuľu a strúčik cesnaku. Potom všetko nakrájajte na malé kocky.

  2. V hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu, cesnak, cuketu a mrkvu, ktoré uduste na miernom ohni do svetlohneda.

  3. Pridajte proso a krátko spolu duste. Pridajte zeleninový vývar, vodu a nechajte 5 minút prikryté variť na miernom ohni. Občas premiešajte. Zoberte zo sporáka a nechajte pôsobiť 10 minút.

  4. Na koniec primiešajte umytú a jemne nasekanú bazalku.

  5. Dochuťte soľou a čiernym korením a pridajte trochu nakrájanej fety pre obzvlášť výnimočnú chuť.

Koniec zoznamu