Všetko z jedného hrnca
Kto miluje rýchlu kuchyňu a intenzívne chute, musí vyskúšať tieto jedlá z jedného hrnca.

Radi pozývate hostí, zložitá príprava jedál nie je vašou vášňou? Žiadny problém – s klasickým Chili con Carne v jednom hrnci máte vyhraté.
1. Klasika jedného hrnca pre veľkú skupinu: Chili con Carne

dm drogerie markt
7.6.2023

Dĺžka prípravy: 55 min.
Prísady
na 4 porcie
500 g mletého hovädzieho mäsa
1 červená paprika
1 ČL čili prášku
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 ČL rasce
1 plechovka fazule
1 plechovka kukurice
2 konzervy kúskov paradajok vo vlastnej šťave
100-200 ml hovädzieho vývaru
Soľ, oregano a čierne korenie
Príprava
Jemne nakrájanú cibuľu a cesnak poduste v hrnci na rozohriatom olivovom oleji do sklovita. Pridajte mleté mäso a pri vysokej teplote ho restujte.
Nasekané chili papričky (pre miernejšiu chuť odstráňte jadierka) pridajte do hrnca spolu s rascou, oreganom a kúskami paradajok vo vlastnej šťave. Primiešajte hovädzí vývar a paradajky popučte. Priveďte k varu a na miernom ohni za občasného miešania nechajte variť ešte asi 45 minút.
Približne 10 minút pred koncom doby varenia primiešajte premyté fazuľky a kukuricu. Dochuťte soľou a čiernym korením. Podávajte s čerstvým alebo nachos.
Koniec zoznamu
Cestoviny, paradajky sušené na slnku, parmezán, olivy: znie a chutí to ako bella Italia. Pre rýchle potešenie z cestovín by ste mali určite vyskúšať tento rýchly recept!
2. Cestovinový zážitok otočením kuchárskej lyžice
dm drogerie markt
7.6.2023
Dĺžka prípravy: 15 min.
Prísady
na 4 porcie
400 g cestoviny fusilli
50 g na slnku sušených paradajok
200 ml paradajkového pretlaku
100 g Kalamon olív bez kôstok
100 g parmezánu
150 g nakladanej papriky
1 cibuľa
Bazalka
3 ČL oregana
1 ČL čili
50 ml cesnakového oleja
1,2 l vody
Príprava
Špirály a všetky ostatné ingrediencie vložte do hrnca a zalejte vodou.
Prikryté varte 8 až 10 minúť a občas zamiešajte, aby cestoviny neprihoreli. V prípade potreby prilejte trochu vody.
Hrniec zoberte zo sporáka, pri servírovaní nezabudnite na parmezán.
Koniec zoznamu
Vegetariáni, vegáni alebo jednoducho ktokoľvek, kto uprednostňuje chutné jedlá s vysokým obsahom vlákniny, si tento recept na rýchle energetické jedlo zamiluje.
Energetické jedlo: hrniec s prosom, cuketou a mrkvou
dm drogerie markt
7.6.2023
Dĺžka prípravy: 35 min.
Prísady
na 2 porcie
100 g prosa
½ PL zeleninového vývaru
2 PL slnečnicového oleja na vyprážanie
1 cuketa
2 mrkvy
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 stonky čerstvej bazalky
1 ČL soli
1 ČL čierneho korenia
200 ml vody
1,2 l vody
Príprava
Umyte cuketu, očistite mrkvu, cibuľu a strúčik cesnaku. Potom všetko nakrájajte na malé kocky.
V hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu, cesnak, cuketu a mrkvu, ktoré uduste na miernom ohni do svetlohneda.
Pridajte proso a krátko spolu duste. Pridajte zeleninový vývar, vodu a nechajte 5 minút prikryté variť na miernom ohni. Občas premiešajte. Zoberte zo sporáka a nechajte pôsobiť 10 minút.
Na koniec primiešajte umytú a jemne nasekanú bazalku.
Dochuťte soľou a čiernym korením a pridajte trochu nakrájanej fety pre obzvlášť výnimočnú chuť.
Koniec zoznamu


