Quinoa šalát s marinovaným tofu, čakankou a bazalkovým pestom
11.7.2024

Hlavné jedlo
•
Bez laktózy
•
Rýchlo a jednoducho
•
Šalát
•
Vegánske
•
Vegetariánske
•
Vegetariánska kuchyňa
Prísady
na 2 porcie
100 g trojfarebnej quinoi zn. dmBio
200 g tofu natur zn. dmBio
1 PL extra panenského olivového oleja zn. dmBio
50 ml sójovej omáčky Shoyu zn. dmBio
5 PL extra panenského olivového oleja zn. dmBio
2 PL sójovej omáčky Shoyu zn. dmBio
1 ČL stredne pikantnej horčice zn. dmBio
2 PL lúpaných konopných semiačok zn. dmBio
1 ks Pesta Basilico s píniovými orechmi, 120 g zn. dmBio alebo Pesta Rosso s paradajkami usušenými na slnku, 120 g zn. dmBio
1 ks hlávka čakanky
Príprava
krok
Pripravíme si všetky suroviny.
krok
Quinou dobre prepláchneme (ideálne je ju na pár hodín pred varením namočiť) a dáme variť s 2,5 dcl vody a 1/2 ČL soli na 15 minút. Po uvarení odstavíme z ohňa a necháme pod pokrievkou odstáť. Zatiaľ pokračujeme v príprave ďalšími krokmi.
krok
Tofu nakrájame na kocky. Z čakanky vyrežeme tvrdý koreň a nakrájame ju na pásiky.
krok
V miske zmiešame olivový olej, sójovú omáčku a horčicu. Všetko spolu dobre premiešame. Marinádu nalejeme na tofu s čakankou. Necháme 10-20 minút marinovať, pár krát premiešame.
krok
Marinádu vylejeme. Tofu s čakankou sprudka opečieme na panvici.
krok
Odstavíme z ohňa, primiešame quinou, pesto a konopné semiačka.
Video k receptu
Produkty k receptu
Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková
Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét, krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.