Kurací steak na kurkumovej omáčke s pečenými zemiakmi a šalátom coleslaw
13.5.2024

Hlavné jedlo
•
Bez laktózy
•
Slovenská kuchyňa
Prísady
na 2 porcie
50 ml sójového nápoja Natur zn. dmBio
150 ml ovseného koncentrátu Pro Climate zn. dmBio
1 ČL mletej kurkumy zn. dmBio
1 PL koreniacej zmesi na zemiaky zn. dmBio
5 PL extra panenského olivového oleja zn. dmBio
2 PL sójovej omáčky Shoyu zn. dmBio
1 ČL mletej papriky zn. dmBio
2 ČL stredne pikantnej horčice zn. dmBio
2 ČL vegánskej krémovej kešu nátierky zn. dmBio
1 PL citrónovej šťavy zn. dmBio
300 g kuracích pŕs
1 ks cibule
350 g zemiakov
250 g bielej kapusty
podľa chuti soľ, korenie
Príprava
krok
Pripravíme si všetky suroviny.
krok
V miske si zmiešame 2 PL sójovej omáčky, 1 PL olivového oleja, ½ ČL soli, 1 ČL mletej papriky, štipku mletého čierneho korenia a 2 PL sójového nápoja. Do marinády vložíme plátky kuracieho mäsa a necháme ich odstáť.
krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. V miske si zmiešame 1 PL korenia na zemiaky a 2 PL olivového oleja. Zemiaky potrieme zmesou a pečieme na 180 °C 35 minút.
krok
V miske si z miešame 2 ČL kešu krému, 2 ČL horčice, 3 PL ovseného koncentrátu, 1 PL citrónovej šťavy a pridáme soľ a korenie podľa chuti. Nakrájanú kapustu zmiešame s krémovou zmesou a necháme chvíľku odstáť.
krok
Na panvici si rozpálime olivový olej a sprudka opečieme namarinované mäso. Mäso zakryjeme a dusíme 10 minút pod pokrievkou. Po 10 minútach pokrievku odokryjeme, necháme zredukovať a opečieme.
krok
Na olivovom oleji si opečieme cibuľu. Keď cibuľa zmäkne, pridáme 120 ml ovseného koncentrátu, 40 ml sójového nápoja, ½ ČL soli a 1 ČL kurkumy a všetko spolu rozmixujeme.
krok
Kurací steak servírujeme na kurkumovej omáčke s pečenými zemiakmi a šalátom coleslaw.
Video k receptu
Produkty k receptu
Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková
Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét, krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.