Kokosové pusinky s višňovým džemom a parížskym krémom bez lepku

12.12.2025

Dĺžka prípravy: 45 min.
Čas na prípravu: 25 min.
•
Čas varenia/pečenia: 20 min.
84 kcal/porcia
Bez gluténu
•
Cupcakes
•
Sviatočné jedlo
•
Vegetariánske
•
Vianoce
Prísady
na 20 porcií (20 pusiniek)
3 ks bielka
50 g kokosová múčka zo sušenej kokosovej dužiny zn. dmBio
100 g kvetový med zn. dmBio
100 g sušené kokosové chipsy zn. dmBio
Čerešňový džem zn. dmBio
1 ks vegánsky šľahačkový krém zn. dmBio
Príprava
Príprava cesta a pečenie
Krok
Najskôr si vyšľaháme bielka na penu.
Krok
Pridáme med a vyšľaháme aj s ním.
Krok
Primiešame kokosové chipsy (ktoré vymixujeme na jemno) a kokosovú múčku.
Krok
Všetko dôkladne premiešame. Rúru predhrejeme na 160 °C.
Krok
Z cesta vytvárame malé krúžky alebo použijeme silikónovú formu a vytláčame. Pečieme pri 160 °C približne 20 minút, kým sú zlaté na vrchu. Po upečení necháme vychladnúť na plechu (v silikónovej forme), aby spevneli.
Príprava krému
Krok
Nad parou si roztopíme čokoládu.
Krok
Zmiešame so šľahačkou a vyšľaháme. Vznikne nám čokoládový krém.
Zdobenie
Krok
Spodnú kokosovú časť potrieme džemom.
Krok
Na vrch cukrárenským vreckom tvarujeme čokoládový krém.
Krok
Hotové pusinky posypeme mletými alebo nasekanými kokosovými chipsami.
Video k receptu
Produkty k receptu
Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková
Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét, krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.



