Horčica, kečup a iné
Horčica a kečup bio kvality
Bez nich si svoju chladničku už ani nevieme predstaviť. Či už priamo na tanieri alebo ako prísadu do iných jedál ich chceme mať v čo najlepšej kvalite. V dm nájdete rozmanitú ponuku kečupov, horčíc a iných omáčok bio kvality, vyrobené z jemných prísad, ktoré spestria každé jedlo, ku ktorému si ich dáte.
Čo by ste mali vedieť o horčici
Klasická horčica sa vyrába zo zmesi horčicových semiačok, vody, octu, soli, cukru a korenia. Čo sa týka samotných horčicových semiačok, alebo aj základu horčice, sú rôzne. Môžu byť žlté, hnedé alebo čierne, pričom platí, že čím tmavšie, tým ostrejšia bude príchuť výsledného produktu. Nie je teda horčica ako horčica. Rozlišuje sa konkrétne medzi:
- sladkou horčicou
- stredne ostrou horčicou
- ostrou horčicou
- dijonskou horčicou
- Bordeaux horčicou
Horčica taktiež obsahuje dôležité látky, ktoré sú nášmu telu prospešné. Napríklad vitamín B1, B3, vitamín E, vápnik, horčík, železo a selén. Tie prispievajú k správnemu fungovaniu nervovej sústavy, dokážu znižovať cholesterol a majú pozitívny účinok na naše srdce, kosti aj svaly.
Horčica naša každodenná
Viete s ňou vyšperkovať takmer každý recept! Napríklad sa hodí do:
- Dresingov: či už je kyslý alebo korenistý, horčica padne dobre ku každému.
- Marinád: pri grilovaní je horčica povinnou ingredienciou. Steaku, rybám, ale aj zelenine a tofu dodá jemnú chuť.
- Omáčok: s pomocou horčice viete vykúzliť neodolateľné omáčky!
- Dipov a zmesí: primiešajte si ju do dipov k čipsom, alebo ju skombinujte s medom a máte prísadu, ktorá sa hodí rovnako do slaných aj sladkých jedál.
Kečup - hviezda programu
Niektorí mu kvôli vysokému obsahu cukru nevedia prísť na meno. A pritom sa v kečupe napriek obsahu cukru skrýva toľko zdravých látok! Tak napríklad rastlinná látka lykopín, ktorá má antioxidačné účinky a nachádza sa práve v paradajkách, z ktorých sa kečup vyrába. Tie sa pri jeho príprave tepelne spracovávajú, čo ešte napomáha k uvoľneniu lykopínu, ktoré tak naše telo dokáže ešte lepšie spracovať. Najviac lykopínu je vždy v zrelých paradajkách. Kečup od značky dmBio obsahuje až 70% paradajok dozretých na talianskom slnku, vďaka čomu je na lykopín obzvlášť bohatý. A samozrejme aj na neodolateľne jemnú chuť! Okrem lykopínu obsahuje kečup aj veľa vitamínu B1, ktorý nám dodáva energiu a má pozitívny vplyv na srdce.
Kečup sa často používa pri príprave kalorických jedál, no dá sa jesť aj inak než s hranolkami či klobáskou. Kečup je skvelým dochucovadlom, pomocou ktorého môžete dotvárať rôzne recepty. Napríklad ním môžete dochutiť omáčku do cestovín, či rôzne polievky. Prípadne si ho pridajte do šalátových dresingov - napríklad paradajkových alebo cestovinových.
Dochuťte svoje jedlá do dokonalosti, pridajte si k nim kečup, horčicu a iné omáčky v bio kvalite. Objednajte si ich ešte dnes na našom e-shope a nechajte si ich pohodlne doviesť až domov.