Nepečený pudingový dezert s jahodami
Od karotka.sk
13.6.2024

Pre deti a rodinu
•
Dezerty
•
Rýchlo a jednoducho
•
Koláče
Prísady
Korpus
3 balíčky špaldových maslových sušienok zn. dmBio
2 balíčky vanilkového pudingu zn. dmBio
3 PL trstinového cukru zn. dmBio
1 vanilkový cukor Bourbon zn. dmBio
2 žĺtky
850 ml plnotučného mlieka zn. dmBio
Poleva
100 g jemnej horkej čokolády zn. dmBio
2 PL kokosového oleja zn. dmBio
400 g čerstvých jahôd
Príprava
krok
Pripravíme si všetky suroviny.
krok
V hrnci zohrejeme 600 ml mlieka. Do zvyšného mlieka pridáme pudingový prášok, trstinový cukor, vanilkový cukor, dva žĺtky a poriadne premiešame.
krok
Do horúceho mlieka vylejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania necháme uvariť do zhustnutia.
krok
Na spodok obdĺžnikovej formy rozložíme maslové keksy, ktoré zalejeme tretinou vanilkového pudingu a pokračujeme vrstvením keksov a pudingu. Navrchu necháme maslové keksy a formu vložíme zachladiť do chladničky, kým pripravíme čokoládovú polevu.
krok
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s kokosovým olejom, odstavíme a polejeme zákusok. Zákusok vložíme späť do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
krok
Stuhnutý zákusok ozdobíme na plátky nakrájanými jahodami a podávame.
Video k receptu
Produkty k receptu
Sladká letná pohoda
Slnko žiari najjasnejšie a príroda nám ukazuje, ako nás má rada. Je leto. Užite si jahodovú sezónu a vychutnajte šťavnaté, sýtočervené symboly leta v dezerte z kuchyne blogerky Karotky. Jednoduchosť a rýchlosť prípravy sú ideálne na dni, keď nechcete tráviť čas v horúcej kuchyni. Láka vás to von. Úplne rozumieme.
Leto je čas, kedy si radi vyložíme nohy, vychutnávame pohodu, počúvame cvrlikanie cvrčkov a cinkanie kociek ľadu v pohári. No hlavne – keď si uľahčujeme život ostošesť. Chuť na sladké v lete, pravdaže, nemizne. Je to s ňou presne naopak. Ovocia je toľko a je v takej skvelej kondícii, že je škoda nepohrať sa s ním.
Čo môže byť jednoduchšie, než lahodný nepečený dezert, ktorý rozžiari víkend a chutí ako bezstarostné detstvo? Osviežujúci pudingový dezert s jahodami je stvorený pre tých, ktorí milujú sladké pôžitky bez zbytočného pečenia a komplikácií. Deti. Veľké deti. Maškrtní dospelí. Chystáte sa na chatu, ktorej kuchynské vybavenie pozostáva z chladničky a jednoplatničky? Vyskúšali sme si to a zistili, že sa to dá. Tento dezert je ako stvorený na takmer „poľné“ podmienky letných kuchýň a dovolenkových apartmánov.
Všetky ingrediencie nájdete pod jednou strechou v dm, ktorá je vaším verným spojencom pri zjednodušovaní každodenných povinností. Fakt. V dm kúpite všetko, čo potrebujete, od maslových keksov až po vanilkový puding, mlieko a kokosový olej.
TIP: Ak ste fanúšikmi klasiky, môžete kokosový olej vymeniť za šľahačkovú smotanu a vytvoriť lahodnú ganache, ktorou dezert polejete.
Už viac nečakajte, skočte do záhrady či na trh, zožeňte voňavé jahody a pustite sa do prípravy tohto letného dezertu. Potom si vychutnajte sladkú pohodu s tými, ktorých máte najradšej.
Autorkou receptu je slovenská foodblogerka @karotka.sk:
„Ahojte, volám sa Majka! Som mamou na materskej a autorkou foodblogu karotka.sk. Varenie zdravých a jednoduchých jedál je súčasťou môjho životného štýlu. Záleží mi na tom, aby moje recepty dobre chutili, vyzerali a aby z nich ľudia mali radosť.“