Pudingy
Puding je vždy dobrý nápad!
Či už si ho chcete dať ako dezert po hlavnom jedle v kruhu rodiny, alebo ako pochúťku na večierku s priateľmi - puding vždy padne vhod! Dajú sa s ním s troškou kreativity pripraviť lahodné dezerty, ktoré sú naviac bezgluténové a vagánske - tak, aby mohli potešiť čo najviac maškrtníkov.
Ako pripraviť puding z prášku?
Celkom jednoducho a rýchlo. Stačí nasledovať tieto kroky:
- 100 ml mlieka alebo rastlinného nápoja zmiešate do hladka v miske s pudingovým práškom.
- Zvyšných 400 ml mlieka nalejte do hrnčeka, pridajte 2 polievkové lyžice (alebo 40 g ) cukru alebo jeho alternatívy a nechajte spolu variť.
- Akonáhle začne tento mix vrieť, zoberte ho zo sporáku a primiešajte doň puding zmiešaný s mliekom.
- Následne hrnček vráťte na sporák a puding varte pri nízkej teplote približne jednu minútu. Pritom ho stále miešajte.
- Nakoniec ho nechajte 2 minúty vychladnúť.
Keď chcete dezert bez pečenia - siahnite po pudingu
Puding sa dá pripravovať tepelne, ale aj primiešať ako prísada do nepečených dezertov. Tie z vás urobia hviezdu každého večierka! Nechajte sa inšpirovať:
- Puding na detské párty: Čokoládový alebo vanilkový puding nalejte do sklenených pohárov a nechajte stvrdnúť. Na vrchu ich môžete ozdobiť ovocím, gumenými medvedíkmi, lentilkami, či ovocným pyré.
- Keksové sendviče: Na plech na pečenie položte vrstvu maslových sušienok a pokryte uvareným pudingom. Na tie natrite rovnomerne šľahačku s vanilkovým cukrom. Po stuhnutí na ňu položte ďalšiu vrstvu sušienok a formu nechajte aspoň dve hodiny vychladnúť v chladničke. Výsledok nakrájajte a môžete servírovať!
- Letný ríbezľový dezert: Červené ríbezle dajte na spodok skleneného pohára a zalejte ich čerstvo uvareným pudingom. Nechajte vychladnúť a podávajte.
- Pre milovníkov orieškov: Približne tri čajové lyžičky orieškovej nátierky podľa vášho gusta zmiešajte s teplým pudingom. Výslednú zmes servírujte v sklenených pohároch ozdobenú kolieskami banánov.
- Pudingové „vajíčka": Svetlý puding nechajte vychladnúť vo forme na koláče tak, aby nadobudli tvar hrudiek. Potom ich vyklopte na tanier a na vrch ozdobte „vajíčkovým žĺtkom” - polkou marhule alebo broskyne.
- Piškótová torta trochu inak: Ani piškótová torta (v ktorej na seba poukladáte vrstvy piškót a šľahačkového krému) sa nemusí piecť, podobne tomu bude aj pri jej pudingovej verzii. Len zmiešajte šľahačku s pudingom a tortu nechajte stvrdnúť v chladničke. Chutné a originálne!
Máte chuť na dezerty s pudingom? Objavte naše chutné bezgluténové a vegánske pudingy od značky dmBio a nakúpte pohodlne online!