Čokoládová torta s mascarpone a jahodami
Od karotka.sk
10.7.2023
Pre deti a rodinu
•
Sviatočné jedlo
•
Torty
•
Vegetariánske
Prísady
Ingrediencie na korpus
2 balenia zmesi na čokoládový koláč zn. dmBio
200 ml vody
400 ml rastlinného oleja zn. dmBio (repkový/slnečnicový)
Ingrediencie na plnku
500 g mascarpone
350 ml šľahačkovej smotany (33% alebo 40%)
3-4 PL trstinového cukru zn. dmBio
1 vanilkový cukor zn. dmBio
1 balíček mrazom sušených jahôd zn. dmBio
4 polievkové lyžice jahodovej nátierky zn. dmBio
2 konzervy zaváraných jahôd
Zdobenie
čerstvé jahody, čučoriedky alebo maliny
Príprava
Krok
Dva balíčky zmesi na čokoládový koláč vysypeme do misky, prilejeme vodu, olej a mixérom šľaháme dve minúty. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 175°C približne 50 minút (pri pečení odporúčame vyskúšať test špajdľou). TIP: Ak máte dve rovnaké formy, môžete cesto rozdeliť na polovice a upiecť ich samostatne- budú upečené rýchlejšie.
Krok
Kým sa korpusy pečú, pripravíme si krém. Balíček mrazom sušených jahôd rozmixujeme na prášok.
Krok
Mascarpone zmiešame s trstinovým a vanilkovým cukrom, pridáme šľahačkovú smotanu a vyšľaháme tuhý krém. Nakoniec pridáme jahodový prášok a ručne premiešame. Pripravený krém vložíme do chladničky.
Krok
Upečený vychladnutý korpus prekrojíme na tri rovnaké časti. Prvé “poschodie” natrieme jahodovým džemom, navrstvíme naň časť krému a poukladáme zavárané jahody. Postup opakujeme aj s druhým korpusom.
Krok
Na posledný korpus natrieme už len krém a kraje torty krémom zarovnáme.
Krok
Vrch torty ozdobíme čerstvým ovocím a necháme stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!
Pohár plný dobrôt
Krok
Máte len chvíľu, a predsa chcete osláviť Deň matiek v plnej paráde? Vrstvite. Vyberte si dostatočne veľké poháre a držte sa pravidla: niečo pevné, niečo krémové, niečo chrumkavé a niečo šťavnaté. Pripravte si korpus aj krém podľa vyššie uvedeného receptu, potom korpus nalámte alebo vykrojte podľa tvaru dna pohára, navlhčite obľúbeným mamkiným likérom a vrstvite do pohárov presne tak, ako by ste skladali tortu. Až kým všetky dobroty neminiete.
Oslaďme mamám život jahodami a čokoládou
Príprava tejto torty trvá zhruba hodinu a je taká nekomplikovaná, že ju zvládnu upiecť aj vaše školácke deti. Kým budete miešať, šľahať a zdobiť, môžete si s úsmevom či dojatím pripomenúť všetko pekné, čo nám do života prinášajú naše mamy.
Mama je nekonečná trpezlivosť, pomoc, humor, povzdychy, ale aj najobľúbenejšia otázka na svete: počuj, a toto tu prečo máš takto? Je to univerzálna superhrdinka, ktorá sa poteší každej maličkosti.
Ale ako ju potešiť? Určite ocení akýkoľvek dezert, ktorý jej s láskou pripravíte. Práve čokoládová torta s jahodami jej vyčarí úsmev na tvári. Pri príprave korpusu použijeme zmes na pečenie čokoládového koláča zn. dmBio. Jednoduchá plnka s extra prísadou, minimalistické zdobenie a potom už len objatie, dojatie, vidličky a tanieriky.
Poďme na to spolu!
Autorkou receptu je slovenská foodblogerka @karotka.sk:
„Ahojte, volám sa Majka! Som mamou na materskej a autorkou foodblogu karotka.sk. Varenie zdravých a jednoduchých jedál je súčasťou môjho životného štýlu. Záleží mi na tom, aby moje recepty dobre chutili, vyzerali a aby z nich ľudia mali radosť.“
Koniec zoznamu