Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Čokoládová torta s mascarpone a jahodami

Od karotka.sk

10.7.2023

čokoládová torta s jahodami

Pre deti a rodinu

Sviatočné jedlo

Torty

Vegetariánske

Prísady

Ingrediencie na korpus

  • 2 balenia zmesi na čokoládový koláč zn. dmBio

  • 200 ml vody

  • 400 ml rastlinného oleja zn. dmBio (repkový/slnečnicový)

Ingrediencie na plnku

  • 500 g mascarpone

  • 350 ml šľahačkovej smotany (33% alebo 40%)

  • 3-4 PL trstinového cukru zn. dmBio

  • 1 vanilkový cukor zn. dmBio

  • 1 balíček mrazom sušených jahôd zn. dmBio

  • 4 polievkové lyžice jahodovej nátierky zn. dmBio

  • 2 konzervy zaváraných jahôd

Zdobenie

  • čerstvé jahody, čučoriedky alebo maliny

Príprava

  1. Krok

    Dva balíčky zmesi na čokoládový koláč vysypeme do misky, prilejeme vodu, olej a mixérom šľaháme dve minúty. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 175°C približne 50 minút (pri pečení odporúčame vyskúšať test špajdľou). TIP: Ak máte dve rovnaké formy, môžete cesto rozdeliť na polovice a upiecť ich samostatne- budú upečené rýchlejšie.

  2. Krok

    Kým sa korpusy pečú, pripravíme si krém. Balíček mrazom sušených jahôd rozmixujeme na prášok.

    mrazom sušené jahody
  3. Krok

    Mascarpone zmiešame s trstinovým a vanilkovým cukrom, pridáme šľahačkovú smotanu a vyšľaháme tuhý krém. Nakoniec pridáme jahodový prášok a ručne premiešame. Pripravený krém vložíme do chladničky.

    vyšlahaný krém
  4. Krok

    Upečený vychladnutý korpus prekrojíme na tri rovnaké časti. Prvé “poschodie” natrieme jahodovým džemom, navrstvíme naň časť krému a poukladáme zavárané jahody. Postup opakujeme aj s druhým korpusom.

    korpus
  5. Krok

    Na posledný korpus natrieme už len krém a kraje torty krémom zarovnáme.

    krém
  6. Krok

    Vrch torty ozdobíme čerstvým ovocím a necháme stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!

    zdobenie

Pohár plný dobrôt

  1. Krok

    Máte len chvíľu, a predsa chcete osláviť Deň matiek v plnej paráde? Vrstvite. Vyberte si dostatočne veľké poháre a držte sa pravidla: niečo pevné, niečo krémové, niečo chrumkavé a niečo šťavnaté. Pripravte si korpus aj krém podľa vyššie uvedeného receptu, potom korpus nalámte alebo vykrojte podľa tvaru dna pohára, navlhčite obľúbeným mamkiným likérom a vrstvite do pohárov presne tak, ako by ste skladali tortu. Až kým všetky dobroty neminiete.

    Pohár

Oslaďme mamám život jahodami a čokoládou

Príprava tejto torty trvá zhruba hodinu a je taká nekomplikovaná, že ju zvládnu upiecť aj vaše školácke deti. Kým budete miešať, šľahať a zdobiť, môžete si s úsmevom či dojatím pripomenúť všetko pekné, čo nám do života prinášajú naše mamy. 

Mama je nekonečná trpezlivosť, pomoc, humor, povzdychy, ale aj najobľúbenejšia otázka na svete: počuj, a toto tu prečo máš takto? Je to univerzálna superhrdinka, ktorá sa poteší každej maličkosti.

Ale ako ju potešiť? Určite ocení akýkoľvek dezert, ktorý jej s láskou pripravíte. Práve čokoládová torta s jahodami jej vyčarí úsmev na tvári. Pri príprave korpusu použijeme zmes na pečenie čokoládového koláča zn. dmBio. Jednoduchá plnka s extra prísadou, minimalistické zdobenie a potom už len objatie, dojatie, vidličky a tanieriky. 

Poďme na to spolu!
 

Autorkou receptu je slovenská foodblogerka @karotka.sk:

„Ahojte, volám sa Majka! Som mamou na materskej a autorkou foodblogu karotka.skVarenie zdravých a jednoduchých jedál je súčasťou môjho životného štýlu. Záleží mi na tom, aby moje recepty dobre chutili, vyzerali a aby z nich ľudia mali radosť.“

Koniec zoznamu