Valentínske raňajky: nadýchané lievance s čučoriedkami
Od karotka.sk
15.7.2024
Dezerty
•
Pre deti a rodinu
•
Raňajky
•
Rýchlo a jednoducho
•
Vegetariánske
Prísady
Ingrediencie na nadýchané lievance s čučoriedkami
1 a 3/4 hrnčeka hladkej múky zn. dmBio
2 ČL dmBio prášku do pečiva
2-3 PL dmBio trstinového cukru
1/2 ČL dmBio bourbon vanilky mletej (alternatíva: dmBio vanilkový cukor bourbon)
štipka soli
1 vajce
1 a 3/4 hrnčeka dmBio mandľového nápoja Natur
30 g roztopeného masla
1 hrnček čučoriedok
Príprava
Nadýchané lievance s čučoriedkami
krok
V jednej miske zmiešame všetky suché ingrediencie.
krok
V druhej miske vyšľaháme vajíčko, pridáme roztopené maslo, mlieko a poriadne premiešame.
krok
Do misky so suchými ingredienciam vylejeme obsah misky s mokrými ingredienciami a poriadne premiešame.
krok
Čučoriedky môžeme pridať buď v tejto fáze, alebo až pri pečení jednotlivo na každý lievanec.
krok
Lievance opekáme na panvici potretej maslom alebo olivovým olejom z každej strany do zlatista.
krok
Upečené lievance podávame s lieskovo-orieškovou nátierkou alebo džemom, poliate javorový sirupom a ozdobené čerstvým ovocím.
Voila! Valentínske raňajky sú na svete!
Lievance mäkké ako láska
O láske sa hovorí, že prechádza cez žalúdok. A naozaj. Čo iné než láska môže za to, keď si privstanete, len aby ste svojej polovičke pripravili valentínske raňajky? Je to priam koncentrovaná láska - ako keď vám niekto zoškriabe ľad z predného skla alebo urobí voňavú kávu a položí ju na váš pracovný stôl. Láska znamená urobiť niečo navyše. Má veľa podôb a jedna z nich je aj tá valentínska. Sladká. Teplá, hebká, voňavá. V skratke, láska, to sú (aj) naše valentínske raňajky vo forme nadýchaných lievancov!
Oslávte Valentína kyprými valentínskymi lievančekmi šmrncnuté bourbon vanilkou a servírované až do postele. Múku preosejte, ak je čas. Cesto nechajte pred pečením aspoň pár minút odpočinúť. Nezabudnite na štipku soli. Na hrniec s vriacou vodou postavte tanier, ten vám poslúži ako podnos na hotové lievance. Priklopte ich ďalším tanierom a udržíte ich teplé dovtedy, kým ich nebudete podávať. Čučoriedkové lievance na záver ozdobte pramienkami javorového sirupu, napr. od značky dmBio. Je jemný a nevtieravo sladký.
Prajeme dobrú chuť a sladký, zamilovaný Valentín!
Autorkou receptu je slovenská foodblogerka @karotka.sk:
„Ahojte, volám sa Majka! Som mamou na materskej a autorkou foodblogu karotka.sk. Varenie zdravých a jednoduchých jedál je súčasťou môjho životného štýlu. Záleží mi na tom, aby moje recepty dobre chutili, vyzerali a aby z nich ľudia mali radosť.“