Quinoa šalát s avokádom a paradajkovým pestom
16.10.2023

Rýchlo a jednoducho
•
Vegetariánske
•
Šalát
•
Na desiatu alebo obed
Prísady
1 PL pesto Rosso s paradajkami usušenými na slnku zn. dmBio
250 g zeleninovej minútky s bulgurom a quinoou zn. dmBio
50 g jemných sušených paradajok Genussreise zn. dmBio
60 g cédrových orechov zn. dmBio
1 PL za studena lisovaného ľanového oleja zn. dmBio
1 ks avokáda
1/2 ČL bylinkovej soli zn. dmBio
Príprava
Pripravte si všetky suroviny.
Uzavreté vrecko s quinoou a bulgurom vložte do vriacej vody a varte 4-5minút podľa návodu.
Nakrájajte sušené rajčiny a avokádo.
Obsah vrecka nasypte do misky a pridajte rajčiny a avokádo.
Premiešajte všetky suroviny v miske, pridajte olej a pesto.
Na panvici si nasucho opražte cédrové orechy.
Hotový šalát posypte opekanými orechmi a bylinkovou soľou.
Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková
Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét, krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.