Perníkovo-čokoládová pena s cícerovou polevou
dm drogerie markt
3.12.2025
Dĺžka prípravy: 100 min.
Čas na prípravu: 20 min.
•
Čas varenia/pečenia: 80 min.
660 kcal/porcia
Vegánske
•
Vegetariánske
•
Vianoce
•
Dezerty
Prísady
na 4 porcie (4 šálky)
Na čokoládovú penu
300 g dmBio Jemná horká čokoláda, 70 % kakaa
100 ml dmBio Pomarančová ovocná šťava
275 g dmBio Vegánska krémová kešu nátierka
1 PL dmBio Korenie na pečenie perníkov
1 ČL dmBio Sušená pomarančová kôra strúhaná
cícerová voda
Na cícerovú polevu
1 PL dmBio Mletá škorica
220 g dmBio Cícer
Príprava
Perníkovo-čokoládová pena
Krok
Čokoládu roztopte v teplom vodnom kúpeli. Pomarančovú šťavu zohrejte v hrnci. Následne ju vmiešajte do čokolády.
Krok
Do čokoládovej zmesi vmiešajte kešu krém s korením na pečenie perníkov a pomarančovou kôrou.
Krok
Cícer nechajte odkvapkať, zachyťte cícerovú vodu a cícer odložte bokom. Vyšľahajte vodu z cícera a následne ju vmiešajte do čokoládového krému.
Krok
Čokoládový krém nalejte do malých pohárikov a nechajte asi 1 hodinu chladnúť.
Na cícerovú polevu
Krok
Predhrejte rúru na 180 °C. V miske zmiešajte cícer s mletou škoricou. Potom ho dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre približne 20 minút.
Krok
Nakoniec ho naaranžujte na čokoládovú penu.






