Vegánsky a bez droždia: orechový chlieb trochu inak
dm drogerie markt
16.6.2023
Dĺžka prípravy: 60 min.
Čas varenia/pečenia: 45 min.
Prísady
300 g dmBio ovsených vločiek
300 g dmBio slnečnicových semiačok
180 g dmBio ľanových semiačok
40 g dmBio chia semiačok
100 g dmBio mandlí
50 g dmBio vlašských orechov
50 g dmBio kešu orechov
8 PL dmBio kokosového oleja
3 PL dmBio javorového sirupu
soľ
Príprava
Polovicu mandlí, vlašských orechov a kešu orechov nasekáme na jemno a zmiešame ich v mise s celými orechmi a mandľami, slnečnicovými semiačkami a ovsenými vločkami.
V druhej mise rozšľaháme kokosový olej, javorový sirup a 700 ml vody. Následne pridáme suché prísady. Potom vmiešame chia a ľanové semienka, chvíľku necháme nakysnúť a vymiesime cesto.
Formu na pečenie chleba vytrieme kokosovým olejom a vložíme do nej cesto. Takto pripravené cesto necháme minimálne 2 hodiny odpočívať.
Rúru predohrejeme na 180°C. Chlieb pečieme 20-25 minút vo forme a následne ho opatrne vyklopíme na plech. Na plechu ho pečieme ešte 40-45 minút, kým nemá zlatohnedú farbu a nie je pevný. Pred krájaním ho necháme poriadne vychladnúť!
Tento chlieb obsahuje okrem rôznych orieškov aj javorový sirup a kokosový olej. A ako chutí? Lahodne!
Dobrú chuť!