Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Vegánsky a bez droždia: orechový chlieb trochu inak

dm drogerie markt

16.6.2023

Orechový chlieb: vegánsky a bezlepkový

Dĺžka prípravy: 60 min.

Čas varenia/pečenia: 45 min.

Prísady

  • 300 g dmBio ovsených vločiek

  • 300 g dmBio slnečnicových semiačok

  • 180 g dmBio ľanových semiačok

  • 40 g dmBio chia semiačok

  • 100 g dmBio mandlí

  • 50 g dmBio vlašských orechov

  • 50 g dmBio kešu orechov

  • 8 PL dmBio kokosového oleja

  • 3 PL dmBio javorového sirupu

  • soľ

Príprava

  1. Polovicu mandlí, vlašských orechov a kešu orechov nasekáme na jemno a zmiešame ich v mise s celými orechmi a mandľami, slnečnicovými semiačkami a ovsenými vločkami.

  2. V druhej mise rozšľaháme kokosový olej, javorový sirup a 700 ml vody. Následne pridáme suché prísady. Potom vmiešame chia a ľanové semienka, chvíľku necháme nakysnúť a vymiesime cesto.

  3. Formu na pečenie chleba vytrieme kokosovým olejom a vložíme do nej cesto. Takto pripravené cesto necháme minimálne 2 hodiny odpočívať.

  4. Rúru predohrejeme na 180°C. Chlieb pečieme 20-25 minút vo forme a následne ho opatrne vyklopíme na plech. Na plechu ho pečieme ešte 40-45 minút, kým nemá zlatohnedú farbu a nie je pevný. Pred krájaním ho necháme poriadne vychladnúť!

Tento chlieb obsahuje okrem rôznych orieškov aj javorový sirup a kokosový olej. A ako chutí? Lahodne!

Dobrú chuť!

Vhodné produktové kategórie