Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Baked oats: ovsená kaša na raňajky trochu inak

Ovsená kaša na raňajky vás zasýti až do obeda. Vďaka vitamínom a dôležitým živinám, ako sú komplexné sacharidy, vláknina a bielkoviny, sú ovsené vločky známou raňajkovou superpotravinou a súčasťou mnohých pokrmov. Najčastejšie sa pridávajú do müsli, alebo sa z nich robí ovsená kaša. Zunovali sa vám tieto možnosti? 

baked oats

Potom je najvyšší čas vyskúšať pečené ovsené vločky, alebo aj baked oats! Nákyp z ovsených vločiek podobný koláču prinesie na raňajkový stôl zmenu a je vhodný aj do zásoby ako tzv. meal prep - prípravu jedla vopred. Kto má rád ovsenú kašu, ten bude baked oats milovať. Základné prísady sa takmer nelíšia od klasickej ovsenej kaše, rozdiel je iba v konzistencii a spôsobe prípravy. 

4 základné prísady (vegánska verzia)

Základné suroviny

Koniec zoznamu

Jemné a sladké, alebo zrnité a neutrálne? 

Sladké, ovocné, chrumkavé, neutrálne alebo čokoládové – baked oats môžu mať mnoho rôznych príchutí. Základnú verziu možno obmieňať podľa chuti a nálady, aby chutila vždy novo a inak.  

Môžete použiť jemné alebo hrubšie ovsené vločky. Spojiť ich môžete roztlačeným banánom alebo jablkovým pyré. Pri výbere rastlinného nápoja sa automaticky ponúka ovsený, vločky však rovnako dobre zmäknú aj v mandľovom alebo ryžovom nápoji.

Teraz chýba už len niečo na posypanie: okrem bobuľového ovocia, banánu či jablka prinesú lahodný a pestrý chuťový zážitok aj strúhaný kokos, kakao alebo orechy. Cesto nie je dosť sladké? V tom prípade môžete pridať agávový sirup, med alebo datľový sirup. K základným prísadám sa výborne hodia aj 1 až 2 čajové lyžičky orechového masla. Na vymastenie formy chuťovo ladí kokosový olej – podľa svojej chuti môžete za lyžicu pridať aj rovno do cesta.

Hotové cesto preložte do formy na pečenie a pečte dozlatista asi 20 – 25 minút pri teplote cca 180 °C. Po upečení nechajte mierne vychladnúť. Dobrú chuť! 

Na dochutenie

Koniec zoznamu

Vhodné produktové kategórie