DIY: Čokoládové smoothie s mandľovo-medovou granolou

dm drogerie markt
9.6.2023

Dĺžka prípravy: 45 min.
Prísady
450 g ovsených vločiek
150 g sezamu
100 g mandlí
3 PL kakaa
1 balíček vanilkového cukru
1 ČL škorice
100 g kokosového oleja
100 g medu
Príprava
Rúru vyhrejte na 160 °C na horný aj dolný ohrev. Plech vysteľte papierom na pečenie.
Kokosový olej a med roztopte na panvici na miernom ohni.
Ovsené vločky, sezam, mandle, kakao, vanilkový cukor a škoricu zmiešajte vo veľkej miske. Prilejte k tomu roztopený kokosový olej s medom a všetko dobre premiešajte.
Hotovú zmes vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a trochu ju zatlačte dovnútra.
Pečte vo vyhriatej rúre 25 minút.
Po 15 minútach zmes premiešajte. Pre dosiahnutie rovnomerného prepečenia otočte plech tak, aby jeho zadná strana bola teraz vpredu.
Akonáhle chytí mandľovo-medový granulát svetlú farbu, vypnite rúru a plech vyberte.
Hmotu opäť zatlačte a nechajte ju úplne vychladnúť, kým sa nezačne lámať. Takto sa granola opäť „zlepí“ k sebe a vytvoria sa veľké chrumkavé strapce.
Vychladenú granolu vložte do vzduchotesnej nádoby a spotrebujte do 1-2 týždňov