Malinová vegánska zmrzlina posypaná čokoládovými praclíkmi

dm drogerie markt
11.7.2025

Dĺžka prípravy: 4 hod. 10 min.
Čas na prípravu: 10 min.
•
Čas varenia/pečenia: 4 hod.
337 kcal/porcia
Vegetariánske
•
Vegánske
•
Dezerty
•
Zmrzlina
Prísady
na 4 porcie (4)
Malinová vegánska zmrzlina
25 g mrazom sušených malín zn. dmBio
480 g ovseného dezertu s vanilkou zn. dmBio 160 g (alternatíva k jogurtu)
80 g agávového sirupu zn. dmBio
3 PL trstinového cukru zn. dmBio
90 g kúskov praclíkov obalených v čokoláde s malinami zn. dmBio, vegánske 90 g
Posýpka z čokoládových praclíkov
90 g kúskov praclíkov obalených v čokoláde s malinami zn. dmBio, vegánske 90 g
Príprava
Vegánska zmrzlina
Zomeľte maliny
Mrazom sušené maliny zomeľte.
Zmiešajte prísady
Zmiešajte jogurt, agávový sirup a trstinový cukor a pridajte zomleté maliny.
Zamrazte
Masu preložte do nízkej misy a dajte asi na 4 hodiny do mrazničky. Počas mrazenia viackrát premiešajte. Vegánska zmrzlina je hotová, keď má krémovú konzistenciu.
Posýpka z čokoládových praclíkov
Rozdrobte praclíky
Kúsky praclíkov rozmrvte nadrobno.
Servírujte
Kopčeky vegánskej zmrzliny posypte rozdrobenými praclíkmi. Tip: Ak sa u vás kúsky praclíkov obalených v čokoláde s malinami od dmBio nepredávajú, môžete použiť špaldové mini praclíky bez soli dmBio, 125 g a obaliť ich v roztopenej jemnej horkej čokoláde dmBio, 70 % kakaa.
Vegánska zmrzlina nemusí byť nudná! Vďaka ovsenému dezertu, mrazom sušenému ovociu a chrumkavej posýpke si pripravíte lahodný dezert bez živočíšnych zložiek – ideálny na letné osvieženie, výživné maškrtenie a aj ako chutný a zdravý snack. Namiesto malín môžete do svojej vegánskej zmrzliny použiť aj sušené jahody alebo čučoriedky, ktoré takisto nájdete v dm e-shope.