Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Letný quinoa šalát s batátmi

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt

27.12.2023

Quinoa šalát s batátmi

Hlavné jedlo

Rýchlo a jednoducho

Šalát

Vegetariánske

Stredomorská kuchyňa

Prísady

  • 125 g trojfarebnej quinoi zn. dmBio

  • 1 granátové jablko

  • 2 plné hrste čerstvého baby špenátu

  • 4 PL mandlí zn. dmBio

  • 2 jarné cibuľky

  • ½ zväzku mäty a koriandra

  • 2 batáty

  • 2-3 PL medu zn. dmBio alebo javorového sirupu zn. dmBio

  • 2 PL sezamu zn. dmBio

  • ½ citróna

  • 400-500 ml vody (na quinou)

  • 3 PL olivového oleja zn. dmBio

  • cca 4-6 PL octu Condimento Bianco zn. dmBio

  • soľ a korenie

Príprava

  1. Rúru predhrejete na 180°C s ventilátorom horúceho vzduchu (200°C ak použijete horný/spodný ohrev). Batáty ošúpete a nakrájate na kocky cca 1 cm veľké. Batáty potom položíte na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáte olivovým olejom, medom/javorovým sirupom, osolíte a posypete sezamom. Pečiete v strede rúry približne 25 minút, až kým sa batáty neupečú do zlatohneda.

  2. Quinou premyjete v sitku pod tečúcou vodou a dôkladne ju necháte odkvapkať. Quinou potom varíte vo vriacej vode približne 20 minút.

  3. Medzitým si umyjete jarnú cibuľku a nakrájate ju na tenké kúsky. Zároveň umyjete mätu a koriander, osušíte ich, otrháte zo stoniek lístky a nadrobno ich nasekáte. Nasekáte aj mandle. Granátové jablko rozkrojíte na polovicu a vyberiete z neho jadierka. Vyžmýkate citrón. Umyjete a osušíte špenátové listy. Všetky prísady vložíte do šalátovej misy

  4. Hotovú quinou a nakrájané batáty necháte trochu vychladnúť a v miske ich vychladnuté zmiešate s ostatnými prísadami.

  5. Z olivového oleja, jemného octu, medu, javorového sirupu, soli a korenia si šalátovú zálievku alebo marinádu, do ktorej quinoa šalát následne naložíte.

  6. Kto by si chcel vychutnať quinoa šalát „po vegánsky“, stačí med nahradiť javorovým sirupom.

Vhodné produktové kategórie