Letný quinoa šalát s batátmi

dm drogerie markt
27.12.2023

Hlavné jedlo
•
Rýchlo a jednoducho
•
Šalát
•
Vegetariánske
•
Stredomorská kuchyňa
Prísady
125 g trojfarebnej quinoi zn. dmBio
1 granátové jablko
2 plné hrste čerstvého baby špenátu
4 PL mandlí zn. dmBio
2 jarné cibuľky
½ zväzku mäty a koriandra
2 batáty
2-3 PL medu zn. dmBio alebo javorového sirupu zn. dmBio
2 PL sezamu zn. dmBio
½ citróna
400-500 ml vody (na quinou)
3 PL olivového oleja zn. dmBio
cca 4-6 PL octu Condimento Bianco zn. dmBio
soľ a korenie
Príprava
Rúru predhrejete na 180°C s ventilátorom horúceho vzduchu (200°C ak použijete horný/spodný ohrev). Batáty ošúpete a nakrájate na kocky cca 1 cm veľké. Batáty potom položíte na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáte olivovým olejom, medom/javorovým sirupom, osolíte a posypete sezamom. Pečiete v strede rúry približne 25 minút, až kým sa batáty neupečú do zlatohneda.
Quinou premyjete v sitku pod tečúcou vodou a dôkladne ju necháte odkvapkať. Quinou potom varíte vo vriacej vode približne 20 minút.
Medzitým si umyjete jarnú cibuľku a nakrájate ju na tenké kúsky. Zároveň umyjete mätu a koriander, osušíte ich, otrháte zo stoniek lístky a nadrobno ich nasekáte. Nasekáte aj mandle. Granátové jablko rozkrojíte na polovicu a vyberiete z neho jadierka. Vyžmýkate citrón. Umyjete a osušíte špenátové listy. Všetky prísady vložíte do šalátovej misy
Hotovú quinou a nakrájané batáty necháte trochu vychladnúť a v miske ich vychladnuté zmiešate s ostatnými prísadami.
Z olivového oleja, jemného octu, medu, javorového sirupu, soli a korenia si šalátovú zálievku alebo marinádu, do ktorej quinoa šalát následne naložíte.
Kto by si chcel vychutnať quinoa šalát „po vegánsky“, stačí med nahradiť javorovým sirupom.
Produkty k článku
Koniec zoznamu