Domáce pekárky, pozor! Vyskúšajte chlieb trikrát inak
dm drogerie markt
11.6.2023
Prísady
400 g špaldovej alebo celozrnnej špaldovej múky
1 ČL soli
1 balenie prášku do pečiva
2 PL drvených ľanových semien
325 ml vody
2 PL neutrálneho oleja (napr. slnečnicový olej)
maslo na potretie formy na pečenie
Príprava
Rúru vyhrejte na 200 °C a formu na pečenie vymastite maslom. Múku zmiešajte so soľou, práškom do pečiva a drvenými ľanovými semenami. Potom vymieste s vodou a olejom na hladké cesto.
Hotové cesto dajte do formy na pečenie a pečte asi 50 minút.
Varianty:
Základné cesto sa môže ľubovoľne obmieňať s orechmi či semienkami. Primiešajte slnečnicové semená alebo drvené tekvicové semená do cesta. Ale pozor: nie príliš. Len za hrsť.
Skvelými variantami sú aj upražená cibuľa alebo rôzne bylinky. Pre pekársku kreativitu neexistujú prakticky žiadne hranice
Produkty k receptu
Koniec zoznamu