Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Domáce pekárky, pozor! Vyskúšajte chlieb trikrát inak

dm drogerie markt

11.6.2023

Prísady

  • 400 g špaldovej alebo celozrnnej špaldovej múky

  • 1 ČL soli

  • 1 balenie prášku do pečiva

  • 2 PL drvených ľanových semien

  • 325 ml vody

  • 2 PL neutrálneho oleja (napr. slnečnicový olej)

  • maslo na potretie formy na pečenie

Príprava

  1. Rúru vyhrejte na 200 °C a formu na pečenie vymastite maslom. Múku zmiešajte so soľou, práškom do pečiva a drvenými ľanovými semenami. Potom vymieste s vodou a olejom na hladké cesto.

  2. Hotové cesto dajte do formy na pečenie a pečte asi 50 minút.

Varianty:

Základné cesto sa môže ľubovoľne obmieňať s orechmi či semienkami. Primiešajte slnečnicové semená alebo drvené tekvicové semená do cesta. Ale pozor: nie príliš. Len za hrsť.

Skvelými variantami sú aj upražená cibuľa alebo rôzne bylinky. Pre pekársku kreativitu neexistujú prakticky žiadne hranice

Koniec zoznamu