Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Flank steak s arašidovou saté omáčkou a pečenými zemiakmi

Naservírovaný flank steak

Dĺžka prípravy: 80 min.

Čas na prípravu: 35 min.

Čas varenia/pečenia: 45 min.

490 kcal/porcia

Hlavné jedlo

Sviatočné jedlo

Prísady

na 3 porcie (3 - 6 ks)

Flank steak s arašidovou saté omáčkou a pečenými zemiakmi

  • 200 g zemiakov

  • 400 g flank steak

  • 1 PL koreniacej zmesi na zemiaky zn. dmBio

  • ½ ks bielej cibule

  • 1 dcl ovsenej smotany zn. dmBio

  • 2 PL arašidovej omáčky zn. dmBio

  • Pažítka, petržlenová vňať

  • Olivový olej zn. dmBio

  • Soľ, čierne korenie

Príprava

Flank steak s arašidovou saté omáčkou a pečenými zemiakmi

  1. Všetky suroviny si pripravíme.

  2. Keďže zemiaky nám časovo zoberú najviac času, začneme najskôr s ich prípravou. Celé zemiaky dáme variť do vody na 10 min. Po uvarení ich necháme 5 minút odstáť.

    Zemiaky, ktoré sa varia v hrnci
  3. Uvarené zemiaky pokrájame na mesiačiky, polejeme olivovým olejom a posypeme koreniacou zmesou na zemiaky. Zemiaky dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 25 minút.

  4. Teraz môžeme prejsť na prípravu mäsa. Flank steak rozbalíme na drevenú dosku. Do mäsa vmasírujeme olivový olej. Rúru rozohrejeme na 100 °C.

  5. Rozpálime panvicu tak, aby bola horúca. Na panvicu položíme mäso, ktoré opečieme na vysokej teplote z každej strany 3 minúty.

  6. Mäso zabalíme do alobalu a vložíme ho do vyhriatej rúry na 10 minút.

  7. Zatiaľ si pripravíme omáčku. Cibuľu pokrájame na malé kocky. Opečieme do zlata na olivovom oleji a pridáme štipku soli. K cibuli prilejeme trošku vody a potom pridáme 2 PL arašidovej omáčky.

    Príprava omáčky ku flank steaku
  8. Miešame pokiaľ sa suroviny neprepoja. Do omáčky primiešame čerstvo nasekané bylinky, pažítku a petržlenovú vňať. Keď vyberieme mäso, šťavu z mäsa môžeme ešte priliať k omáčke a premiešať.

    Varenie omáčky k flank steaku
  9. Na tanier naservírujeme 4-5 zemiakov, 2 PL omáčky a na omáčku uložíme 4-5 plátkov mäsa. Mäso jemne posolíme až na tanieri. Hotové jedlo aranžujeme s bylinkami a čiernym korením.

    Pripravený flank steak naservírovaný na tanieri
Mgr. Zuzana Líšková, výživová poradkyňa

Autorkou článku je Mgr. Zuzana Líšková

Mgr. Zuzana Líšková pomáha ľuďom dosiahnuť prirodzenú hmotnosť. Je to jej každodennou prácou a zároveň koníčkom v rámci jej vlastnej praxe a projektu Jedz Bystro, ktorý spája reštauráciu a výživové poradenstvo. Nie je zástankyňou radikálnych diét,  krátkodobých zmien v stravovaní, hladoviek alebo jednotvárnych štýlov stravovania. Snaží sa ľuďom pomôcť zmeniť svoje každodenné stravovacie návyky. Nájdete ju aj na instagramovom profile @jedzbystro.

Vhodné produktové kategórie