Bezlepkové penne so sušenými paradajkami - skvelý obed so sebou
Od karotka.sk
28.9.2023
Bez gluténu
•
Hlavné jedlo
•
Talianska kuchyňa
Prísady
1 balík ryžových penne zn. dmBio
Olivový olej zn. dmBio
4 strúčiky cesnaku
160 g sušených paradajok zn. dmBio
2 kuracie prsia
200 g krémového syra (cream cheese)
250 ml šľahačkovej smotany
80 g parmezánu alebo iného tvrdého syra, napríklad cheddaru
soľ, korenie
čerstvú alebo sušenú bazalku
Príprava
Uvarte ryžové penne podľa návodu na obale. Zatiaľ čo sa cestoviny varia, môžete pripraviť omáčku. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na malé kúsky. Osoľte a okoreňte ich podľa chuti. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujte kuracie mäso. Restujte do zlatista.
Pridajte sušené paradajky spolu s cesnakom a krátko ich orestujte. Do panvice pridajte cream cheese a nechajte ho rozpustiť. Potom pridajte smotanu a parmezán (alebo iný tvrdý syr).
Uvarené ryžové penne pridajte do omáčky a dobre premiešajte. Podávajte posypané čerstvou alebo sušenou bazalkou a ďalším syrom podľa vlastnej chuti.
Neváhajte a vyskúšajte tento skvelý jednoduchý a rýchly recept ešte dnes!
Náš tip: Pri zohrievaní odporúčame cestoviny podliať trochou vody.
Urobte si každý deň mini dovolenku
Septembrový režim nás často vráti do rýchleho tempa a hektického života. K starým povinnostiam pribúdajú nové, dni sa skracujú a my často strácame elán a dobrú náladu, ktorú v nás zanechalo leto.
Nemusí to tak byť. Postarajte sa o svoju dušu a urobte si každý deň mini dovolenku aj keď je tá ďalšia v nedohľadne. Strávte čas s blízkymi, či v prírode. A telo? To určite pri zavádzaní režimu trpieť nebude. Naše telá majú režim a rutinu celkom radi.
Majte v zálohe zopár jednoduchých receptov na rýchle a výživné obedy, ktoré si môžete pripraviť večer vopred a ktoré vám dodajú energiu na celý deň. V spolupráci s blogerkou Karotkou sme si pre vás pripravili recept na lahodné bezlepkové penne so sušenými paradajkami. Stačí chvíľka a ideálna večera, obed, jedlo na cestu či do práce je na stole (alebo v dóze).
Ryžové penne môžu byť popri všetkom zdravom a farebnom sezónnom jedle, hitom vašej jesene. Sú bio a bezlepkové, teda vhodné pre celiatikov, ale sú zároveň univerzálnou voľbou pre každého. A to najlepšie na nich je, že ich môžete nájsť priamo vo vašej obľúbenej dm predajni. Kuracie prsia Karotka zvolila preto, lebo sú výborným zdrojom bielkovín – a práve bielkoviny vám dodajú energiu a zasýtia vás na dlhší čas. Riziko popoludňajšieho driemania pri počítači a lovenia keksíkov a čokolády zo zásuvky je vďaka tomu o niečo menšie.
Produkty k receptu
Koniec zoznamu
Autorkou receptu je slovenská foodblogerka @karotka.sk:
„Ahojte, volám sa Majka! Som mamou na materskej a autorkou foodblogu karotka.sk. Varenie zdravých a jednoduchých jedál je súčasťou môjho životného štýlu. Záleží mi na tom, aby moje recepty dobre chutili, vyzerali a aby z nich ľudia mali radosť.“