Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Bezlepkové penne so sušenými paradajkami - skvelý obed so sebou

Od karotka.sk

28.9.2023

penne od karotky

Bez gluténu

Hlavné jedlo

Talianska kuchyňa

Prísady

  • 1 balík ryžových penne zn. dmBio

  • Olivový olej zn. dmBio

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 160 g sušených paradajok zn. dmBio

  • 2 kuracie prsia

  • 200 g krémového syra (cream cheese)

  • 250 ml šľahačkovej smotany

  • 80 g parmezánu alebo iného tvrdého syra, napríklad cheddaru

  • soľ, korenie

  • čerstvú alebo sušenú bazalku

Príprava

  1. Uvarte ryžové penne podľa návodu na obale. Zatiaľ čo sa cestoviny varia, môžete pripraviť omáčku. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na malé kúsky. Osoľte a okoreňte ich podľa chuti. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujte kuracie mäso. Restujte do zlatista.

  2. Pridajte sušené paradajky spolu s cesnakom a krátko ich orestujte. Do panvice pridajte cream cheese a nechajte ho rozpustiť. Potom pridajte smotanu a parmezán (alebo iný tvrdý syr).

  3. Uvarené ryžové penne pridajte do omáčky a dobre premiešajte. Podávajte posypané čerstvou alebo sušenou bazalkou a ďalším syrom podľa vlastnej chuti.

Neváhajte a vyskúšajte tento skvelý jednoduchý a rýchly recept ešte dnes!

Náš tip: Pri zohrievaní odporúčame cestoviny podliať trochou vody.

Urobte si každý deň mini dovolenku

Septembrový režim nás často vráti do rýchleho tempa a hektického života. K starým povinnostiam pribúdajú nové, dni sa skracujú a my často strácame elán a dobrú náladu, ktorú v nás zanechalo leto.

Nemusí to tak byť. Postarajte sa o svoju dušu a urobte si každý deň mini dovolenku aj keď je tá ďalšia v nedohľadne. Strávte čas s blízkymi, či v prírode. A telo? To určite pri zavádzaní režimu trpieť nebude. Naše telá majú režim a rutinu celkom radi.

Majte v zálohe zopár jednoduchých receptov na rýchle a výživné obedy, ktoré si môžete pripraviť večer vopred a ktoré vám dodajú energiu na celý deň. V spolupráci s blogerkou Karotkou sme si pre vás pripravili recept na lahodné bezlepkové penne so sušenými paradajkami. Stačí chvíľka a ideálna večera, obed, jedlo na cestu či do práce je na stole (alebo v dóze).  

Ryžové penne môžu byť popri všetkom zdravom a farebnom sezónnom jedle, hitom vašej jesene. Sú bio a bezlepkové, teda vhodné pre celiatikov, ale sú zároveň univerzálnou voľbou pre každého. A to najlepšie na nich je, že ich môžete nájsť priamo vo vašej obľúbenej dm predajni. Kuracie prsia Karotka zvolila preto, lebo sú výborným zdrojom bielkovín – a práve bielkoviny vám dodajú energiu a zasýtia vás na dlhší čas. Riziko popoludňajšieho driemania pri počítači a lovenia keksíkov a čokolády zo zásuvky je vďaka tomu o niečo menšie. 

Produkty k receptu

Koniec zoznamu

Autorkou receptu je slovenská foodblogerka @karotka.sk:

„Ahojte, volám sa Majka! Som mamou na materskej a autorkou foodblogu karotka.skVarenie zdravých a jednoduchých jedál je súčasťou môjho životného štýlu. Záleží mi na tom, aby moje recepty dobre chutili, vyzerali a aby z nich ľudia mali radosť.“

Vhodné produktové kategórie