Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Valentínske brownies srdiečka

Dĺžka prípravy: 30 min.

Čas na prípravu: 14 min.

Čas varenia/pečenia: 16 min.

229 kcal/porcia

Prísady

na 12 porcií (12 ks)

Valentínske brownies srdiečka

  • 150g mliečnej čokolády zn. dmBio (100 g roztopíme do cesta a zvyšných 50g nakrájame na kocky a zapečieme s cestom). Pre nemliečnu verziu stačí nahradiť mliečnu čokoládu jemnou horkou zn. dmBio

  • 50 ml kokosového oleja zn. dmBio

  • 2 vajcia

  • 2 polievkové lyžice mandľového krému zn. dmBio alebo iného orechového masla

  • 1/2 hrnčeka (80g) hladkej špaldovej múky zn. dmBio

  • 3 polievkové lyžice (10g) kakaa zn. dmBio

  • 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva zn. dmBio

  • štipka vanilky zn. dmBio

  • štipka soli

Poleva

  • 250 ml krém na šľahanie na báze kokosového orecha zn. dmBio (necháme odstáť cez noc alebo aspoň 6 hodín pred použitím v chladničke)

  • 20 g mrazom sušených jahôd zn. dmBio

  • 2 ks vanilkový cukor zn. dmBio

Príprava

Valentínske brownies srdiečka

  1. Pripravíme si všetky suroviny.

  2. Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke roztopíme 100 g čokolády spolu s kokosovým olejom.

    Zmiešané suroviny na prípravu brownies
  3. V miske zmiešame vajíčka s trstinovým cukrom, pridáme orechové maslo a jemne premiešame.

    Zmiešané suroviny v miske
  4. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva, vanilku a soľ a všetko spolu premiešame na hladký krém.

    Zmiešané suroviny v miske
  5. Nakoniec do cesta prisypeme na malé kúsky nakrájanú čokoládu, premiešame a vylejeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie.

    Surové cesto na brownies prichystané na pečenie
  6. Brownies pečieme 16 minút na 170 °C.

    Upečený brownies
  7. Upečené brownies necháme vychladnúť. Pomocou formičky v tvare srdca vykrojíme srdiečka.

    Vykrojené brownies srdiečko

Poleva

  1. Kým sa dezert pečie, pripravíme si krém. Mrazom sušené jahody rozmixujeme na prach. Pridáme krém na šľahanie na báze kokosového orecha a vanilkový cukor.

    Krém na šľahanie
  2. Zmes vyšľaháme do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a odložíme do chladničky.

    Príprava jahodového krému na polevu
  3. Srdiečka ozdobíme jahodovým krémom a vrch dozdobíme zvyšnými jahodami. Krásneho Valentína a dobrú chuť!

    Valentínske brownies srdiečko dozdobené a naservírované na tanieri

Máte trošku času navyše? Tak nech je vaše brownies dokonalé…

Jemne roztápame: Čokoládu s kokosovým olejom roztopte buď vo vodnom kúpeli na miernom plameni, alebo v mikrovlnke v 60 sekundových intervaloch. Dajte pozor, aby zmes neprihorela a po roztopení ju nechajte mierne vychladnúť.  

Dôkladne šľaháme: V miske šľahajte vajíčka s cukrom, kým vznikne svetlá nadýchaná zmes.  

Nežne spájame: Do vajíčkovej zmesi pomaly prilejte vychladenú čokoládovú zmes. Vhodnejšia ako mixér bude špachtľa. Môžete použiť osmičkový pohyb a buďte nežní, aby sa vzduch vyšľahaný v zmesi neuvoľnil.

Dezert je hotový vtedy, keď sa jeho povrch jemne leskne a okraje sa odťahujú od formy. Môžete ho skladovať v chladničke až 7 dní a v mrazničke ešte dlhšie (ale človeka, ktorému by sa podarilo ukryť brownies na horšie časy, nepoznáme). Poznáme takých, ktorí sa po zjedení pustia do pečenia ďalšej várky. Láska nikdy neomrzí a o brownies platí presne to isté. Dobrú chuť!

Autorkou receptu je slovenská foodblogerka @karotka.sk:

„Ahojte, volám sa Majka! Som mamou na materskej a autorkou foodblogu karotka.skVarenie zdravých a jednoduchých jedál je súčasťou môjho životného štýlu. Záleží mi na tom, aby moje recepty dobre chutili, vyzerali a aby z nich ľudia mali radosť.“

Koniec zoznamu

Vhodné produktové kategórie