Namiešajte a vychutnajte si vlastnú kvetovo-bylinkovú soľ
Upúta pohľady na stole a je všestranná na dochucovanie: bylinková soľ s kvietkami.

Táto kvetovo-bylinková soľ nie je len pekná na pohľad, ale aj veľmi dobre chutí. Na stole skutočne púta pohľady a je výborná na individuálne dosoľovanie. Výborne sa hodí do šalátov, na pečené zemiaky, grilované jedlá a do mnohých pokrmov z mäsa a rýb.
Pestrá soľ je aj vynikajúcim darčekom. Naplnená v peknom pohári poteší určite každého, komu tento osobný darček prinesiete.
Prísady:
- 400 g hrubozrnnej soli,
- 1 malá hrsť sušených okvetných lístkov (napr. nechtík (oranžová), nevädza (modrá), ruža, levanduľa (fialová), kapucínka, myší chvost),
- 3 PL sušeného tymianu (bez stoniek),
- 1 PL sušených semienok žihľavy (ak chcete),
- 3 vrecúška dmBio žihľavového čaju s citrónovou trávou
Kvetovo-bylinková soľ: ako na to?
Všetky prísady dáme do misky a premiešame. Ak sú sušené kvietky príliš veľké, rozomelieme ich na menšie kúsky v mažiari alebo ich dáme do mixéra a krátko pomixujeme, kým nemajú želanú veľkosť. Dáme do uzatvárateľných pohárov a kvetovo-bylinková soľ je hotová!
Tipy:
- Ako na sušenie kvetov? Rozložíme ich na kuchynskú utierku a necháme sušiť asi 3 dni pri izbovej teplote.
- Levanduľa chutí a vonia veľmi intenzívne. Radšej primiešame do soli spočiatku trošku menej kvietkov a soľ po niekoľkých dňoch ochutnáme. Podľa želania pridáme viac kvietkov.
Vyskúšajte aj vy vyrobiť originálnu kvetovo-bylinkovú soľ. S láskou zabalená a ozdobená peknými nálepkami sa vynikajúco hodí ako malý darček alebo milá pozornosť.
Koniec zoznamu