Španielske gazpacho na letné dni
So stúpajúcou teplotou klesá chuť na teplé jedlo. Ľahkú a sviežu alternatívu ponúka studená polievka, napríklad španielska klasika gazpacho. A popri tom človek prinesie na stôl trochu dovolenkovej atmosféry.

Gazpacho je polievka, ktorá je veľmi rozšírená v južnom Španielsku. Pripravuje sa z nevarenej zeleniny a servíruje sa studená. Príprava je jednoduchá a rýchla a môže byť doladená podľa chuti - napríklad cícerom.
Prísady na 4 porcie:
- 2 konzervy dmBio kúskov paradajok vo vlastnej šťave Natur
- 100 ml dmBio paradajkovej šťavy s morskou soľou
- 50 g bieleho jogurtu
- 1 pohár dmBio cíceru
- 1 zelená paprika
- bazalka
- 1 ČL dmBio trstinového cukru
- ½ ČL kajenského korenia (alebo čili prášku)
- čierne korenie
- soľ
- 1 balenie dmBio toastových žemlí s celými ražnými zrnami
Ako na to:
- Do hrnca dajte dmBio kúsky paradajok vo vlastnej šťave Natur a dmBio paradajkovú šťavu s morskou soľou a ručným mixérom rozmixujte najemno. Potom pridajte biely jogurt.
- Cícer premyte v sitku pod studenou tečúcou vodou. Umyte papriku a pokrájajte ju na malé kocky. Niekoľko lístkov bazalky nakrájajte na jemné plátky. Do studenej polievky zamiešajte cícer, kocky papriky a lístky bazalky.
- Polievku dochuťte trstinovým cukrom a kajenským korením. Na záver vložte polievku do chladničky odstáť a dobre schlaďte.
- Pred servírovaním dochuťte čiernym korením a soľou a ozdobte lístkami bazalky.
- Podľa chuti dajte toastové žemle do toastovača a servírujte ako prílohu.
Dobrú chuť!
Predstavujeme vám značku dmBio
dmBio predstavuje veľký výber veľmi kvalitných biopotravín. Na rozdiel od Nariadenia EÚ o ekológii, ktoré predpisuje iba 95 percent zložiek v bio kvalite, sa dmBio snaží mať 100 % všetkých prísad v bio kvalite. Suroviny sa spracúvajú iba do tej miery, ako je to nevyhnutné. Okrem toho dmBio vôbec nepoužíva aromatické látky. Pravidelné kontroly zložiek aj výrobných procesov zaručujú pretrvávajúcu vysokú kvalitu produktov dmBio. Preto to chutí najlepšie s dmBio!
Produkty k článku
Koniec zoznamu