Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Vegánske veľkonočné zdobené muffiny

dm drogerie markt

10.4.2025

Hotové vegánske veľkonočné zdobené muffiny

Dĺžka prípravy: 50 min.

Čas na prípravu: 30 min.

Čas varenia/pečenia: 20 min.

278 kcal/porcia

Dezerty

Muffiny

Sviatočné jedlo

Vegánske

Veľká noc

Prísady

na 12 porcií (12 porcií)

Prísady

  • 220 g celozrnnej pohánkovej múky dmBio

  • 60 g mletých mandlí dmBio

  • 25 g mierne odtučneného kakaa dmBio

  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva s vínnym kameňom dmBio

  • 100 g kokosového cukru dmBio

  • 2 balíčky mletej vanilky Bourbon dmBio

  • štipka soli

  • 120 g jablkovej drene dmBio

  • 100 ml oleja na vyprážanie dmBio

  • 170 ml mandľového nápoja Natural dmBio

  • 80 ml ryžového sirupu dmBio

  • 60 g mangovej ovocnej nátierky dmBio

  • 50 ml mrkvovej šťavy dmBio

  • 2 PL citrónovej šťavy dmBio

  • 1 lyžička agaru

  • 220 g kokosu Natur dmBio

  • mrkvová vňať

Príprava

Vegánske veľkonočné zdobené muffiny

  1. Krok 1

    V miske si zmiešame celozrnnú pohánkovú múku, mleté mandle, kakao, prášok do pečiva, kokosový cukor, vanilku Bourbon a soľ.

  2. Krok 2

    S pomocou kuchynského robota alebo mixéra zmiešame jablkové pyré, olej na vyprážanie a mandľový nápoj. Postupne vmiešame múčnu zmes. Cesto rozdelíme do 12 formičiek na muffiny. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C na hornom a dolnom ohreve približne 20 minút. Muffiny necháme vychladnúť.

  3. Krok 3

    Pripravíme si náplň do muffinov. Zmiešame ryžový sirup, mangovú ovocnú nátierku, mrkvovú a citrónovú šťavu a agar a zmes varíme 1 minútu, kým sa nezačnú tvoriť bublinky. Zmes necháme mierne vychladnúť a vmiešame prírodný kokos.

  4. Krok 4

    Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka. Stred muffinov vydlabeme do tvaru lievika (najlepšie to ide s kovovou špičkou so stredne veľkým otvorom).

  5. Krok 5

    Na záver muffiny naplníme mangovo-mrkvovou náplňou a necháme 30 minút vychladnúť. Dozdobíme mrkvovou vňaťou a môžeme podávať!