Vegánske veľkonočné zdobené muffiny
dm drogerie markt
10.4.2025
Dĺžka prípravy: 50 min.
Čas na prípravu: 30 min.
•
Čas varenia/pečenia: 20 min.
278 kcal/porcia
Dezerty
•
Muffiny
•
Sviatočné jedlo
•
Vegánske
•
Veľká noc
Prísady
na 12 porcií (12 porcií)
Prísady
220 g celozrnnej pohánkovej múky dmBio
60 g mletých mandlí dmBio
25 g mierne odtučneného kakaa dmBio
1 polievková lyžica prášku do pečiva s vínnym kameňom dmBio
100 g kokosového cukru dmBio
2 balíčky mletej vanilky Bourbon dmBio
štipka soli
120 g jablkovej drene dmBio
100 ml oleja na vyprážanie dmBio
170 ml mandľového nápoja Natural dmBio
80 ml ryžového sirupu dmBio
60 g mangovej ovocnej nátierky dmBio
50 ml mrkvovej šťavy dmBio
2 PL citrónovej šťavy dmBio
1 lyžička agaru
220 g kokosu Natur dmBio
mrkvová vňať
Príprava
Vegánske veľkonočné zdobené muffiny
Krok 1
V miske si zmiešame celozrnnú pohánkovú múku, mleté mandle, kakao, prášok do pečiva, kokosový cukor, vanilku Bourbon a soľ.
Krok 2
S pomocou kuchynského robota alebo mixéra zmiešame jablkové pyré, olej na vyprážanie a mandľový nápoj. Postupne vmiešame múčnu zmes. Cesto rozdelíme do 12 formičiek na muffiny. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C na hornom a dolnom ohreve približne 20 minút. Muffiny necháme vychladnúť.
Krok 3
Pripravíme si náplň do muffinov. Zmiešame ryžový sirup, mangovú ovocnú nátierku, mrkvovú a citrónovú šťavu a agar a zmes varíme 1 minútu, kým sa nezačnú tvoriť bublinky. Zmes necháme mierne vychladnúť a vmiešame prírodný kokos.
Krok 4
Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka. Stred muffinov vydlabeme do tvaru lievika (najlepšie to ide s kovovou špičkou so stredne veľkým otvorom).
Krok 5
Na záver muffiny naplníme mangovo-mrkvovou náplňou a necháme 30 minút vychladnúť. Dozdobíme mrkvovou vňaťou a môžeme podávať!