Tekvicové osie hniezda s pumpkin spice korením

dm drogerie markt
12.11.2024

Dĺžka prípravy: 3 hod.
Čas na prípravu: 2 hod. 30 min.
•
Čas varenia/pečenia: 30 min.
750 kcal/porcia
Dezerty
•
Halloween
•
Americká kuchyňa
Prísady
na 7 porcií ( )
na kysnuté cesto:
250 ml trvanlivého alpského mlieka 3,5 % zn. dmBio + 2 polievkové lyžice na potretie
1 balenie sušeného droždia
75 g trstinového cukru zn. dmBio
500 g špaldovej múky typ 630 zn. dmBio + trochu navyše na spracovanie cesta
2 vajcia
soľ
75 g mäkkého masla + 1 polievková lyžica na vymastenie formy
na plnku:
100 g mäkkého masla
100 g trstinového cukru
1 polievková lyžica tekvicového korenia Pumpkin Spice
100 g mletých lieskových orechov zn. dmBio
250 g tekvicového pyré zn. dmBio
1 čajová lyžička strúhanej pomarančovej kôry zn. dmBio
na polevu:
2 – 3 polievkové lyžice tekvicových semienok zn. dmBio
200 g prírodného smotanového syra
2 polievkové lyžice agávového sirupu Pumpkin Spice zn. dmBio
Príprava
sladkých tekvicových osích hniezd s pumpkin spice korením
Krok
Na prípravu kysnutého cesta zohrejte mlieko na vlažnú teplotu a zmiešajte ho s droždím a cukrom. Mlieko s droždím, múku, 1 vajce a štipku soli mieste v miske pomocou ručného mixéra s hákom na cesto 6 – 8 minút.
Krok
Do cesta postupne po malých kúskoch vmiešajte maslo. Mieste pri vysokej rýchlosti ďalších 5 minút. Misku prikryte vlhkou kuchynskou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
Krok
Medzitým si pripravte plnku na tekvicové osie hniezda: vyšľahajte do krémova maslo, trstinový cukor, tekvicové korenie Pumpkin Spice, mleté lieskové oriešky, tekvicové pyré, pomarančovú kôru a štipku soli. Plnku šľahajte ručným mixérom 2 minúty.
Krok
Kysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej doske na obdĺžnik (40 x 30 cm). Cesto potrite tekvicovou plnkou, pričom na hornom pozdĺžnom okraji nechajte 3 – 4 cm voľný pás.
Krok
Plát cesta zviňte jemne pomúčenými rukami. Postupujte od dolnej dlhšej strany a horný okraj pevne pritlačte k rolke. Veľkým, jemne pomúčeným nožom rolku nakrájajte na plátky hrubé cca 4 cm. Tekvicové osie hniezda rozmiestnite s menšími odstupmi od seba na pekáč vymastený trochou masla, prikryte ich a nechajte kysnúť 1 hodinu.
Krok
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Zvyšné vajce rozšľahajte s 2 lyžicami mlieka. Potrite ním slimáky a pečte vo vyhriatej rúre na strednom rošte 25 – 30 minút do zlatista.
Krok
Medzitým si na polevu na rozpálenej panvici bez tuku opražte do svetlohneda tekvicové semienka, potom ich nechajte vychladnúť. Smotanový syr, agávový sirup Pumpkin Spice a štipku soli vymiešajte do krémova. Tekvicové semienka nasekajte nahrubo.
Krok
Vyberte tekvicové osie hniezda z rúry a nechajte ich vychladnúť. Následne ich potrite krémom zo smotanového syra a posypte nasekanými tekvicovými semienkami.
Tekvice patria neodmysliteľne k jeseni, a to v akejkoľvek forme. Sú jej neoddeliteľnou súčasťou či už ako jesenné dekorácie alebo prísady do varenia a pečenia. Čoraz väčšej obľube sa teší tekvicové korenie pumpkin spice, ktoré povznesie každý koláč a nápoj na iný level. dm vám preto prináša recept na dokonalé tekvicové osie hniezda s pumpkin spice korením. Spestrite si chladné dni a vyskúšajte tieto tekvicové slimáky, s dm produktmi ich upečiete raz-dva!
Pumpkin spice korenie
Ak ste sa ešte náhodou s pumpkin spice nestretli, ide o zmes aromatických korenín určených pôvodne na typický americký tekvicový koláč. Časom sa však pumpkin spice korenie začalo používať aj do horúcich nápojov, a tak vzniklo obľúbené pumpkin spice latté. Aby ste si tento mix korenín nemuseli sami vyrábať, nájdete ho teraz aj v dm od našej značky dmBio. Z čoho sa vlastne dm tekvicové korenie skladá? Je to zmes prášku zo sušenej tekvice, škorice, muškátového orieška, klinčekov, zázvoru a nového korenia - to všetko v BIO kvalite. Nechajte sa zlákať nezameniteľným pumpkin spice korením aj vy a vyskúšajte ho v kombinácií s tekvicovými osími hniezdami.
Produkty k článku
Koniec zoznamu