Kokosovo-vanilkový koláč s malinami
Recept na letný ovsený koláč od rakúskej food blogerky Simone je rýchly a jednoduchý na prípravu, a to úplne bez pečenia. Ovsené vločky a orechy v kombinácii s kokosom, vanilkou a ovocím chutia výborne.

Ingrediencie na koláč (forma s priemerom 24-26 cm)
Korpus
2 šálky celozrnných hrubých ovsených vločiek
2 šálky špaldových hrubých vločiek
2 PL kokosovej nátierky s vanilkovou príchuťou
2 PL kokosového olej
1 PL šťavy z agávy
½ šálky pomarančovej šťavy
Poleva
3 PL kokosovej nátierky s vanilkovou príchuťou
400 g gréckeho jogurtu
trochu citrónovej šťavy
200 g malín
3 PL sušených kokosových lupienkov
2 PL nasekaných mandlí
Príprava
- Zmiešajte celozrnné ovsené vločky, polovicu špaldových vločiek, kokosovú nátierku s vanilkovou príchuťou, kokosový olej, šťavu z agávy a pomarančovú šťavu. Potom k tomu primiešajte zvyšné špaldové vločky.
- Masu rovnomerne rozotrite lyžicou na tortovú formu. Dajte chladiť najmenej na jednu hodinu.
- Po hodine vyberte z chladničky korpus a naneste na neho kokosovú nátierku.
- Zmiešajte jogurt s trochou citrónovej šťavy a rozotrite ho na hotový korpus.
- Na vrch poukladajte maliny, nasekané mandle a kokosové lupienky a vložte do chladničky na ďalšiu hodinu.
Kto je rakúska food blogerka Simone Kemptner?
V každodennom živote dvojnásobnej mamičky je nevyhnutná jednoduchá a rýchla príprava. Rovnako sú dôležité rôzne recepty s prírodnými ingredienciami. To je presne to, čo Simone kombinuje vo svojich receptoch. Či už sú to regionálne poklady, francúzska kuchyňa, detské jedlá alebo sladké dobroty, každý si na jej blogu chez_simonemarie niečo nájde.
„Varenie je pre mňa vášeň a jedenie je skutočný pôžitok. O obe časti sa veľmi rada delím so svojimi čitateľmi a teším ma ich spätná väzba k mojim fotografiám a receptom.“ blogerka Simone Kemptner.