Horúca čokoláda z ovseného nápoja
28.11.2025
Dĺžka prípravy: 10 min.
Čas na prípravu: 3 min.
•
Čas varenia/pečenia: 7 min.
150 kcal/porcia
Bez gluténu
•
Hlavné jedlo
•
Rýchlo a jednoducho
•
Vegánske
•
Vegetariánske
•
Indická kuchyňa
Prísady
na 2 porcie (1 menší pohár čokolády so šľahačkou (150 ml))
Horúca čokoláda z ovseného nápoja dmBio
300 ml ovsený nápoj bez cukru (alebo kokosový či sójový) zn. dmBio
2 PL Trink Kakao zn. dmBio
50 g jemná horká čokoláda zn. dmBio
2 ČL trstinový cukor zn. dmBio
1/4 ČL bourbon vanilka mletá zn. dmBio
štipka soli (zvýrazní sladkosť a chuť čokolády)
150 ml vegánsky krém na šľahanie zn. dmBio
Príprava
Príprava
Krok
Všetky suroviny si pripravíme.
Krok
V malom hrnci zohrejeme ovsený nápoj. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky, práškové kakao “Trink Kakao”, trstinový cukor, vanilku a štipku soli.
Krok
Za stáleho miešania metličkou necháme čokoládu úplne rozpustiť. Zmes postupne začne jemne hustnúť.
Krok
Pre ešte krémovejšiu textúru môžeme pridať 1 PL vegánskej kokosovej šľahačky. Zvyšok šľahačky vyšľaháme do tuha.
Krok
Keď má čokoláda požadovanú hustotu (trvá to asi 5–7 minút), odstavíme ju z ohňa.
Krok
Čokoládu nalejeme do pohára, ozdobíme vyšľahanou kokosovou šľahačkou, prípadne štipkou škorice a vychutnávame.
Vegánske pohladenie do zasnežených večerov a rán
Doprajte si vegánske pohladenie do zasnežených večerov a víkendových rán. Lahodná, hrejivá a tak akurát hustá – táto horúca čokoláda z ovseného nápoja dmBio, ako ju pripravuje blogerka Karotka, je sladkým dôkazom toho, že rastlinné alternatívy môžu byť nielen zdravé, ale aj luxusne chutné. Nič nie je akože, všetko je naozaj. Vegánska vďaka ovsenému nápoju bez cukru a jemnej horkej čokoláde dmBio, osladená troškou trstinového cukru a voňavá po bourbon vanilke – pohladí chuťové bunky aj dušu.
Či už si ju vychutnáte ráno v pyžame s knihou, alebo večer po výlete, na ktorom vás zastihol lejak – vždy chutí ako objatie v hrnčeku. A pokojne ju podávajte po celý rok. Pretože nie všetky dni sú slnečné a niekedy viac než latté poteší horúca horká čokoláda.
Čo si k nej zahryznúť?
Stačí si len vybrať – alebo si dopriať rovno všetky. Perfektný pár s čokoládou vytvoria:
- Špaldové maslové sušienky dmBio- jemné, lahodné skrátka maslové
- Špaldové sušienky horké kakao dmBio– 30 % horkého kakaového krému!
- Ryžové minichlebíčky s horkou čokoládou a kokosovými vločkami dmBio– chrumkavé a vegánske
Prečo si ho zamilujete?
- Rýchlosť – od prvej lyžice kokosového oleja na panvici až po posledné premiešanie trvá celá príprava len 30 minút.
- Jednoduchosť – stačí ak máte doma cibuľu a cesnak, zvyšok kúpite v dm: červenú šošovicu, koreniny, kokosové mlieko, paradajky aj vývar.
- Výživa a sýtosť – dhal je plný rastlinných bielkovín, vlákniny a korenia, ktoré nielen chutí, ale aj dobre pôsobí na trávenie.
- Vôňa a chuť – omamná aróma kurkumy, garam masaly a kokosového mlieka zavolá všetkých k stolu skôr ako to budete musieť urobiť vy.
Červená šošovica sa varí rýchlo, krásne sa rozpadne a vytvorí jemnú, prirodzene krémovú štruktúru. Paradajky dodajú kyselkavú sviežosť, kokosové mlieko zas jemnú sladkosť. Pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy na záver a máte hotové vyvážené, voňavé a doslova objímajúce jedlo.
Môžete ho podávať s ryžou (napríklad dmBio basmati), pita chlebom, naanom alebo len tak. Dhal je ideálny na rýchly obed, večeru po dlhom dni alebo aj ako „food prep“ na viac dní – zahreje aj na druhý deň.
Tip: Ak milujete pikantné, pridajte štipku Koreninovej zmesi s čili Spicy Chili dmBio čili. Blogerka Karotka: “Ak nemáte po ruke koriander, nahradí ho aj obyčajná vňať alebo petržlen – v chutiach sa nestratí nič.”
Autorkou receptu je slovenská foodblogerka @karotka.sk:
"Ahojte, volám sa Majka! Som mamou na materskej a autorkou foodblogu karotka.sk. Varenie zdravých a jednoduchých jedál je súčasťou môjho životného štýlu. Záleží mi na tom, aby moje recepty dobre chutili, vyzerali a aby z nich ľudia mali radosť."
Produkty k receptu
Koniec zoznamu





