Mikulášska nádielka po novom: Cake Pops – tortové lízanky
Od Karotka
21.11.2023

Cakepops
•
Pre deti a rodinu
•
Koláče
Prísady
Na guličky
170 g špaldových sušienok kakao zn. dmBio
4 polievkové lyžice cream cheese alebo mascarpone
Na čokoládovú polevu
50 g mliečnej čokolády zn. dmBio
50 g horkej čokolády zn. dmBio
50 g bielej čokolády
3 čajové lyžičky kokosového oleja zn. dmBio (do každej čokolády jedna lyžička oleja)
Na ozdobenie
5 g mrazom sušených malín zn. dmBio
5 g mrazom sušených čučoriedok zn. dmBio
mletý kokos
mleté oriešky, napríklad vlašské orechy zn. dmBio
Príprava
Mikulášske tortové lízanky Cake Pops
Prichystáme si ingrediencie. Špaldové keksy rozmixujeme v mixéri.
Rozmixované špaldové sušienky presypeme do misky, pridáme cream cheese.
Ručne vypracujeme cesto na tortové lízanky.
Vyformujeme si z cesta 10 približne rovnakých guličiek.
Do každej guličky zapichneme slamku a takto pripravené lízanky vložíme do mrazničky zhruba na dve hodiny.
Mliečnu, horkú a bielu čokoládu roztopíme každú zvlášť s lyžičkou kokosového oleja. Oriešky nasekáme na malé kúsky a mrazom sušené ovocie ručne podrvíme.
Stuhnuté lízanky namáčame v čokoláde a následne ozdobíme orieškami a sušeným ovocím. Opäť ich necháme stuhnúť v chladničke.
Hotové lízanky vložíme do malých priesvitných vrecúšok, ozdobíme mašličkou. Milé prekvapenie do mikulášskych čižmičiek máme hotové!
P.S. Vrecúška nechajte na noc v chladničke alebo mrazničke a vložte ich do čižmičky až na poslednú chvíľu, aby sa v čižmičke cez noc nerozpadli.
Ozvláštnite mikulášske čižmičky originálnymi lízankami Cake Pops
Blíži sa obdobie, ktoré milujú deti aj dospelí. Lebo čo je lepšie - vyloviť si z vyčistenej čižmičky sladkú dobrotu? Alebo v prísnom utajení chystať balíčky, nad ránom sa zakrádať bytom a potom budiť malých spachtošov a tešiť sa spolu s nimi? Aj rozdávať radosť je krása.
Tento rok ku klasike pridáme niečo malé, guľaté a nové: Cake Pops. Tortové lízanky sú nielen chutné, ale aj krásne na pohľad. Zabaľte ich do malých priesvitných vrecúšok, ozdobte mašličkou a máte hotový darček, ktorý poteší každého malého gurmána. Len na jednu vec nezabudnite – tortičky na paličke nechajte cez noc v chladničke, kde pekne stuhnú.
Na tieto malé dobroty potrebovala blogerka Karotka len niekoľko ingrediencií. Drvené špaldové sušienky zn. dmBio a cream cheese či mascarpone. Z cesta, ktoré vznikne, urobte podľa nášho receptu malé guličky. Po krátkej dobe v mrazničke budú pripravené na to, aby ste ich ponorili do čokoládovej polevy a ozdobili sušenými malinami, čučoriedkami, či orieškami. Možnosti sú nekonečné a nočná kreativita nemá medze! Po ozdobení šupnite cake pops opäť do chladu.
Veríme, že keď si s nami cake pops vyskúšate, onedlho si tvorenie zopakujete. Milujú ich deti aj dospelí. Sú ideálne na oslavy, svadby, narodeniny, či iné podujatia, kde hostia ocenia kompaktný a jednoduchý dezert.
Načo tanieriky a príbory? Sú také pekné a praktické – veľa zábavy pri príprave a ešte viac radosti pri pohľade na šťastné malé tváre!
Autorkou receptu je slovenská foodblogerka @karotka.sk:
"Ahojte, volám sa Majka! Som mamou na materskej a autorkou foodblogu karotka.sk. Varenie zdravých a jednoduchých jedál je súčasťou môjho životného štýlu. Záleží mi na tom, aby moje recepty dobre chutili, vyzerali a aby z nich ľudia mali radosť."



