Vynovená klasika: Nech žijú perníky!
dm drogerie markt
25.7.2023
Vianoce
Prísady
100 g bielej čokolády (napríklad s ryžovými chrumkami od dmBio)
40 g masla
60 g kryštálového cukru
1 vajíčko
1 žĺtok
100 g múky
2 ČL perníkového korenia
1/4 ČL prášku do pečiva
60 g práškového cukru
Príprava
Krok
Najskôr vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu s maslom. Necháme zľahka vychladnúť. Náš tip: biela čokoláda je trochu háklivá, pretože je jemná a ľahko sa môže zraziť. Najlepšie spravíte, ak necháte vodu v hrnci zovrieť, následne ho dáte mimo sporáka a až potom nad horúcim hrncom čokoládu roztopíte.
Krok
V druhej miske vymiešame vajíčko, žĺtok a cukor. Pridáme múku, perníkové korenie a prášok do pečiva. Nakoniec vmiešavame čokoládovo maslovú zmes, až kým nám nevznikne pomerne tuhé cesto. Prikryté cesto potom necháme 2 hodiny oddychovať.
Krok
Lyžičkou alebo krájačom na melón rozdelíme cesto na rovnaké časti a vytvarujeme malé guľôčky. Tie veľkoryso „vykúpeme“ v práškovom cukre a ukladáme s miernym odstupom na plech.
Krok
Pečieme pri 170 °C (ohrev zhora zdola) asi 12 až 14 minút alebo kým nie sú popraskance krásne hnedé.
Akoby sme nevedeli, že Vianoce vychádzajú, tak ako každý rok, na koniec decembra, aj tento rok nás prekvapili a zastihli nepripravených. Možno sa nám pri vychutnávaní si predvianočného času, vareného vínka, praskajúceho krbu či obľúbených kolied zastavil čas a Vianoce zrazu klopú na dvere.
Keď na adventnom venci horí už tretia sviečka, polovica dvierok na adventnom kalendári je otvorená a na sušienky, ktoré ste usilovne napiekli už v novembri, zaútočili už veľkí i malí domáci maškrtníci, áno, je to tu opäť: predvianočná dilema.
Perníky 2.0
V situáciách podobnej tejto si človek želá už len jediné – predvianočný zázrak. A akoby sme to tušili, tento zázrak k nám prichádza v podobe šťavnatých, príjemne korenených a bleskovo vyčarovaných popraskancov. Perníky 2.0 pritom plne nahradia originálne perníky, ktorých príprava je kvôli cestu o niečo náročnejšia a samozrejme, vyhneme sa aj každoročným obavám, či náš pekárenský výtvor nespečieme na kameň.
Vyčarovať popraskance si nevyžaduje trpezlivosť, dokonca ani čas, pretože formičky na vykrajovanie tu nepotrebujete a nemusíte byť veru ani majster pekár: naše popraskance sú zaručeným úspechom, hodia sa vždy, keď potrebujete spichnúť nejaké sušienky a píšte si, že od vašich najbližších budete počúvať len samé „mňam mňam“ a „fíííha“. Pečeniu zdar!
Na perníky 2.0 budete potrebovať:
- Značka: Profissimo; Názov produktu: Papier na pečenie nastrihaný, 30 ks; Cena: 1,25 €; Základná cena: 30 ks (0,04 € za 1 ks); dm značka logo, Verpackung größer/gleich 70% Recyclinganteil Grafik; 3,906 z 5 hviezdičiek na základe 340 hodnotenia; Dostupnosť: Status zelený Dostupné, Status sivý Vybrať si dm predajňu
Koniec zoznamu


