Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Korenistá zmena pre kuchyňu: bylinkový ocot

dm drogerie markt

5.8.2023

Prísady

Prísady na bylinkový ocot so železníkom citrónovým:

  • 1 - 2 stonky čerstvej železníka citrónového

  • 2 stonky čerstvého tymianu

  • 3 plátky zázvoru

  • 1 fľaša (500 ml) condimento bianco dmBio

Prísady na stredozemný bylinkový ocot:

  • 2 stonky čerstvého tymianu

  • 1 stonka čerstvého rozmarínu

  • 1 stonka čerstvého oregana

  • 1 fľaša (500 ml) condimento bianco dmBio

Príprava

  1. Ocot prelejte do fľaše, vložte do nej stonky byliniek a zázvor a uzavrite.

  2. Nechajte odstáť 2 - 3 týždne. Ak si želáte intenzívnejšiu chuť, po uplynutí tohto času ešte raz pridajte čerstvé stonky byliniek alebo zázvor.

  3. Nechajte odstáť 2 - 3 týždne. Ak si želáte intenzívnejšiu chuť, po uplynutí tohto času ešte raz pridajte čerstvé stonky byliniek alebo zázvor. Bylinky vyberte. Skladujte na tmavom mieste.

  4. Tip: Veľmi dobre sa hodí k orientálnym jedlám, kuskusovým šalátom alebo na exotický ovocný šalát s jahodami a pomarančom.

Bylinkové octy sa pripravujú jednoducho a rýchlo a vnášajú do kuchyne chutnú zmenu. Podľa toho, ktorými bylinkami aromatizujete ocot, hodí sa do šalátov rovnako dobre ako do kuskusu, do obilnín či na talianske caprese, letnú klasiku z paradajok, mozzarelly a bazalky. Aromatický condimento bianco od dmBio sa vďaka svojej jemnej ovocnej chuti dokonale hodí na domácu výrobu bylinkového octu.

Hnedé bylinky? Žiadny dôvod na obavy!

Krátko po naložení bylinky zhnednú. Toto zafarbenie spôsobuje ocot a nijakým spôsobom to neovplyvňuje chuť. Ak chcete ocot darovať, krátko pred tým jednoducho vyberte hnedé bylinky a do octu vložte čerstvé zelené stonky.

Koniec zoznamu

Vhodné produktové kategórie