Koniec zoznamu
Veganuár s foodblogerkou @surovadcerka
Myslíte si, že vegánske recepty sú nudné a nič pre vás? Omyl! Poďte sa inšpirovať nasledujúcimi štyrmi tipmi, ktoré vám pomôžu objaviť čaro vegánskej kuchyne a možno si vďaka nim Veganuár aj trošku predĺžite. To, že sa ich oplatí ochutnať, vás presvedčia hneď dva dôvody:
- Pozvanie na spoluprácu prijala obľúbená foodblogerka Nikoleta Kováčová, ktorá je autorkou prvej Slovenskej vegánskej kuchárky, teraz už trilógie - Slovegán 1, 2 a 3. Obaja jej rodičia pracovali v gastre a aj keď to tak dlho nevyzeralo, aj ona sa vydala v ich šľapajách lásky k jedlu, keď sa v roku 2013 stala vegánkou. Jej recepty ľahko zaradíte do vášho jedálnička, či už ste vegáni alebo len experimentujete a nájdete ich aj na blogu dcerka.sk.
- A druhým dôvodom je to, že vo všetkých receptoch zohrali hlavnú úlohu ingrediencie zo sortimentu zn. dmBio, na ktoré nedáme dopustiť.
Rýchlo, chutne a jednoducho s dmBio
"Recepty som vyberala tak, aby boli rýchle, jednoduché, maximálne chutné, a zároveň aj čo najviac vyvážené, plné pestrej zeleniny aj proteínov. Mne osobne je veľmi blízka ázijská kuchyňa, ktorá je plná korenín a úžasných chutí. Často aj prirodzene veggie, takže je dokonalá na začiatok s rastlinnou stravou."
Sladká (vegánska) bodka bez výčitiek
Čisto rastlinná strava neznamená, že musíte zabudnúť na vaše obľúbené koláče a dezerty. Všetko sa dá pripraviť aj bez vajíčok, kravského mlieka či masla. Čokoládové muffiny sú rýchly a jednoduchý recept, ktorým môžete kedykoľvek zahnať chuť na sladké, alebo potešiť kolegov.
Najobľúbenejšie vegánske dm produkty
- Značka: dmBio; Názov produktu: Vegánska nátierka Toskana s paprikou a paradajkami, 180 g; Cena: 2,25 €; Základná cena: 180 g (1,25 € za 100 g); dm značka logo; 4,577 z 5 hviezdičiek na základe 175 hodnotenia; Dostupnosť: Status zelený Dostupné, Status sivý Vybrať si dm predajňu2,25 €180 g (1,25 € za 100 g)Dostupné
Koniec zoznamu
Ak sa rozhodnete skúsiť rastlinnú stravu, je dôležité, aby vás jedlo zasýtilo a nikdy ste netrpeli hladom. Tieto recepty ľahko zaradíte do vášho kuchárskeho repertoára a môžu sa stať trvalou súčasťou vášho jedálnička, či už ste vegáni alebo len experimentujete.







