Škorica
Cinnamomum verum
Možnosť kúpiť si škoricu bývalo kedysi známkou exkluzivity a moci. Dnes už je táto korenina dostupná úplne bežne. Škorica sa získava z vnútornej kôry škoricového stromu pochádzajúceho z Ázie. Pri sušení sa kôra stočí do známych škoricových tyčiniek, ktoré sa potom zvyčajne práškujú. V Európe je škorica so svojou korenistou sladkou arómou neodmysliteľnou súčasťou najmä vianočného obdobia, pretože zjemňuje pečivo, dezerty a teplé nápoje. S prípravkami do kúpeľa s obsahom škorice sa vďaka upokojujúcej aróme budete môcť cítiť dokonale uvoľnene.

dm drogerie markt
Čas načítania 1 min.
•
16.8.2022

Menej pikantná cejlónska škorica (Cinnamomum verum) sa považuje za najjemnejšiu škoricovú odrodu. Na rozdiel od čínskej škorice (Cinnamomum cassia) skoro vôbec neobsahuje kumarín, a preto je znesiteľnejšia pre pečeň.