Hlavná navigáciaNavigácia kategóriíHlavný obsah

Halloweenske cícerové brownies

Vo väčšine anglicky hovoriacich krajín sa 31. októbra oslavuje Halloween. U nás sa tento sviatok udomácnil len tak zľahka, ale pokiaľ patríte k fanúšikom Halloweenu aj vy, pripravili sme si pre vás v spolupráci s foodblogerkou @karotka chutné cícerové brownies.

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt

Čas načítania 3 min.

22.8.2025

halloweenske cícerové brownies

Po jesennej prechádzke, zbieraní gaštanov s deťmi, či len tak, pre potešenie rodiny alebo známych môžete pripraviť voňavé čokoládové brownies s halloweenskym motívom. Vďaka tomuto jednoduchému a praktickému receptu to aj u vás môže krásne rozvoniavať čokoládou.

Čo je vlastne brownies?

Brownies, to je vlastne rozpustená a znovu upečená čokoláda. Tenučká chrumkavá vrstva na povrchu ukrýva temné, hutné a hneď po upečení mierne tekuté jadro. Môžete do neho zašiť aj tajnú ingredienciu, a tak navodiť tajomnú atmosféru v rodinnom kruhu, kde môžu všetci hádať, čo bola tá tajná ingrediencia. Fantázii sa medze nekladú a možno aj vďaka tomuto môže vzniknúť tajný rodinný recept.

Halloweenske brownies

Na cícerové brownies potrebujete:

  • 1 konzerva cíceru zn. dmBio
  • 1/4 pohára cukru z kokosových kvetov zn. dmBio
  • 2 vajíčka
  • 100g 70% jemnej horkej čokolády zn. dmBio (pre sladšie brownies použite mliečnu čokoládu)
  • 3 PL panenského kokosového oleja zn. dmBio
  • 1/2 hrnčeka špaldovej múky T 1050 zn. dmBio
  • 3 PL kakaového prášku zn. dmBio
  • 1/4 ČL prášku do pečiva zn. dmBio
  • 50g kúskov mliečnej čokolády Shoko - Chunks zn. dmBio (môžete nahradiť nasekanou čokoládou)
  • papier na pečenie
  1. potrebné suroviny na brownies

    Prísady na halloweenske brownies

  2. cicer

    Cícer zlejeme a spolu s cukrom z kokosových kvetov a vajíčkom rozmixujeme

  3. roztopena cokolada

    Pridáme roztopenú čokoládu

  4. premiešame

    Zmes premiešame

  5. múka

    Preosiata múka s kakaom nesmie chýbať

  6. zmes na pekac

    Zmes nalejeme do formy na pečenie

  7. zdobenie

    Cukrárskym vreckom tvarujeme zdobenie

  8. duchovia

    Brownies ozdobíme duchmi

  9. Hotové cícerové brownies

    Hotovo!

Koniec zoznamu

Na duchov zo snehu potrebujete:

  • 1 bielok
  • štipku soli
  • 1/2 pohára kryštálového cukru
  • 20g čokolády na zdobenie

Príprava brownies

Z cíceru zlejeme nálev a prepláchneme ho vodou. Takto prepláchnutý cícer spolu s cukrom z kokosových kvetov a vajíčkom rozmixujeme do hladka. Vhodnú čokoládu roztopíme spolu s kokosovým olejom vo vodnom kúpeli a pridáme ku zmesi. Následne primiešame preosiatu múku s kakaovým práškom a nesmieme zabudnúť na prášok do pečiva, aby bola zmes nadýchaná. Pridáme ešte kúsky čokolády a môžeme vyliať na plech vyložený papierom na pečenie. Na vrch môžeme nasypať kúsky mliečnej čokolády a takto pripravenú zmes dáme do vyhriatej rúry na 175 stupňov Celzia po dobu 25-30 minút.

Príprava zdobenia

Rúru predohrejeme na 160C a pred pečením znížime na 120C. Do suchej misky dáme bielok, pridáme štipku soli a šľaháme takmer do tuha. Keď sa z bielka začne tvoriť sneh, postupne pridáme cukor a stále šľaháme. Keď je sneh pevný a nie sú v ňom kryštáliky cukru, premiestnime sneh do cukrárskeho vrecka s 9 centimetrovou cukrárskou špičkou a tvarujeme duchov. Takto vytvorené zdobenie sušíme pri teplote 120C jednu hodinu. Vychladnutým duchom vytvoríme roztopenou čokoládou zdobenie v tvare očí a úst a poukladáme ich na upečené brownies.

Želáme dobrú chuť a veľa zábavy!

Autorkou receptu je slovenská foodblogerka @karotka.sk:

„Ahojte, volám sa Majka! Som mamou na materskej a autorkou foodblogu karotka.skVarenie zdravých a jednoduchých jedál je súčasťou môjho životného štýlu. Záleží mi na tom, aby moje recepty dobre chutili, vyzerali a aby z nich ľudia mali radosť.“

Vhodné produktové kategórie