Halloweenske cícerové brownies
Vo väčšine anglicky hovoriacich krajín sa 31. októbra oslavuje Halloween. U nás sa tento sviatok udomácnil len tak zľahka, ale pokiaľ patríte k fanúšikom Halloweenu aj vy, pripravili sme si pre vás v spolupráci s foodblogerkou @karotka chutné cícerové brownies.

dm drogerie markt
Čas načítania 3 min.
•
22.8.2025

Po jesennej prechádzke, zbieraní gaštanov s deťmi, či len tak, pre potešenie rodiny alebo známych môžete pripraviť voňavé čokoládové brownies s halloweenskym motívom. Vďaka tomuto jednoduchému a praktickému receptu to aj u vás môže krásne rozvoniavať čokoládou.
Čo je vlastne brownies?
Brownies, to je vlastne rozpustená a znovu upečená čokoláda. Tenučká chrumkavá vrstva na povrchu ukrýva temné, hutné a hneď po upečení mierne tekuté jadro. Môžete do neho zašiť aj tajnú ingredienciu, a tak navodiť tajomnú atmosféru v rodinnom kruhu, kde môžu všetci hádať, čo bola tá tajná ingrediencia. Fantázii sa medze nekladú a možno aj vďaka tomuto môže vzniknúť tajný rodinný recept.
Halloweenske brownies
Na cícerové brownies potrebujete:
- 1 konzerva cíceru zn. dmBio
- 1/4 pohára cukru z kokosových kvetov zn. dmBio
- 2 vajíčka
- 100g 70% jemnej horkej čokolády zn. dmBio (pre sladšie brownies použite mliečnu čokoládu)
- 3 PL panenského kokosového oleja zn. dmBio
- 1/2 hrnčeka špaldovej múky T 1050 zn. dmBio
- 3 PL kakaového prášku zn. dmBio
- 1/4 ČL prášku do pečiva zn. dmBio
- 50g kúskov mliečnej čokolády Shoko - Chunks zn. dmBio (môžete nahradiť nasekanou čokoládou)
- papier na pečenie
Na duchov zo snehu potrebujete:
- 1 bielok
- štipku soli
- 1/2 pohára kryštálového cukru
- 20g čokolády na zdobenie
Príprava brownies
Z cíceru zlejeme nálev a prepláchneme ho vodou. Takto prepláchnutý cícer spolu s cukrom z kokosových kvetov a vajíčkom rozmixujeme do hladka. Vhodnú čokoládu roztopíme spolu s kokosovým olejom vo vodnom kúpeli a pridáme ku zmesi. Následne primiešame preosiatu múku s kakaovým práškom a nesmieme zabudnúť na prášok do pečiva, aby bola zmes nadýchaná. Pridáme ešte kúsky čokolády a môžeme vyliať na plech vyložený papierom na pečenie. Na vrch môžeme nasypať kúsky mliečnej čokolády a takto pripravenú zmes dáme do vyhriatej rúry na 175 stupňov Celzia po dobu 25-30 minút.
Príprava zdobenia
Rúru predohrejeme na 160C a pred pečením znížime na 120C. Do suchej misky dáme bielok, pridáme štipku soli a šľaháme takmer do tuha. Keď sa z bielka začne tvoriť sneh, postupne pridáme cukor a stále šľaháme. Keď je sneh pevný a nie sú v ňom kryštáliky cukru, premiestnime sneh do cukrárskeho vrecka s 9 centimetrovou cukrárskou špičkou a tvarujeme duchov. Takto vytvorené zdobenie sušíme pri teplote 120C jednu hodinu. Vychladnutým duchom vytvoríme roztopenou čokoládou zdobenie v tvare očí a úst a poukladáme ich na upečené brownies.
Želáme dobrú chuť a veľa zábavy!
Autorkou receptu je slovenská foodblogerka @karotka.sk:
„Ahojte, volám sa Majka! Som mamou na materskej a autorkou foodblogu karotka.sk. Varenie zdravých a jednoduchých jedál je súčasťou môjho životného štýlu. Záleží mi na tom, aby moje recepty dobre chutili, vyzerali a aby z nich ľudia mali radosť.“