dmBio Genussreise Ázia
Exotické pochúťky z ďalekého východu
Naše produkty dmBio Genussreise Ázia vám na tanieri vykúzlia nádych ďalekého východu. V ponuke nájdete potraviny pre každého fanúšika Ázie, ako aj pre tých, ktorí chcú s touto kuchyňou ešte len začať experimentovať.
Ryža pre oba výrobky dmBio Jazmínová ryža a dmBio Ryžové rezance Pad Thai sa pestuje v Thajsku v rámci projektu spolupráce so spoločnosťou Naturland. Cieľom projektu je okrem podpory ekologického pestovania ryže najmä kontinuálny, nezávislý rozvoj regiónu na severe Thajska. Projekt pritom zabezpečuje živobytie pre približne 2 000 lokálnych rodín.
Náš dmBio ryžový ocot sa vyrába v Japonsku v tradičnej malom podniku, ktorý má menej ako 20 zamestnancov a ktorý sa nachádza na juhozápade japonského ostrova Honšu. Okrem špeciálnej japonskej bio ryže sa pri výrobe sa používa len čistá horská pramenitá voda z vlastného prameňa.
Naša dmBio No Fish Sauce (vegánska omáčka na dochucovanie) dodáva ázijským jedlám jemne korenistú, typickú, ale nevtieravú chuť "mora". Táto omáčka je všestranne využiteľná vo vietnamskej, thajskej a v neposlednom rade v celej kuchyni juhovýchodnej Ázie. Má všestranné použitie, napr. v kuchynských wokoch, ryžových jedlách, ázijských panviciach, ako marináda alebo ako vegánska náhrada rybieho vývaru, a preto sa teší čoraz väčšej obľube. Vyrába sa špeciálnym, šetrným postupom na základe vysokokvalitnej, prirodzene fermentovanej sójovej omáčky a morských rias.