Čaj
Čaj pre každého
Čaj pijeme často, a to nielen vďaka jeho pozitívnym účinkom na náš organizmus. Je skvelou voľbou do každého ročného obdobia – v zime príjemne zahreje, v lete zase osvieži v podobe ľadového čaju. Pomôže nám spomaliť, ale aj naštartovať deň - bylinkový čaj dokáže uľahčiť zdravotné ťažkosti či uvoľniť sa po celom dni, zatiaľ čo zelený čaj nahradí každodenné pitie kávy. Na každý deň a pre každého je tu ten správny druh aj príchuť.
V sortimente mojadm.sk nájdete širokú ponuku čajov, dokonca aj v 100 % bio kvalite. Vyberať si môžete z obľúbených značiek vrátane dmBio, Teekanne, Mivolis, Herbex a ďalších.
Aké druhy čajov ponúkame?
- čierne čaje
- bylinkové čaje
- ovocné čaje
- zelené čaje
Liečivé bylinkové čaje
Pitie bylinkových výluhov je pre náš organizmus veľmi prospešné. Viete, po akom čaji siahnuť, ak vás napríklad bolí žalúdok, alebo aký je najlepší pri problémoch so spánkom?
- Žihľavový čaj pomáha riediť a čistiť krv, prečisťuje pečeň a odvodňuje telo. Preto je veľmi obľúbený počas detoxikačných kúr.
- Šalviový čaj pôsobí upokojujúco pri podráždení hrdla a hlasiviek. Podporuje trávenie a pomáha pri prirodzenej obranyschopnosti organizmu.
- Harmančekový čaj zlepšuje trávenie, upokojuje podráždený žalúdok a pôsobí upokojujúco. Je preto vhodný pre tých, ktorí majú problém zaspať.
Zelený čaj namiesto kávy?
Pozitívne účinky zeleného čaju sú známe už po stáročia. Zelený čaj podporuje spaľovanie tukov, chráni svalovú hmotu pred poškodením, posilňuje imunitný systém a znižuje riziko srdcových chorôb. Zároveň pôsobí proti stresu a depresii a má protizápalový účinok. Mnohí si obľúbili piť ho ráno namiesto kávy. Prečo? Tiež obsahuje kofeín, avšak jeho účinky sa uvoľňujú postupne. S jeho pitím by sme to ale nemali preháňať, keďže môže znižovať vstrebávanie železa zo stravy.
dm tip: Počuli ste už o matcha čaji? Jedná sa o jemne mletý zelený čaj. Vyskúšajte čoraz viac obľúbené matcha latté - recept na tento nápoj zo superpotraviny nájdete v magazíne active beauty.
Ako správne pripraviť čaj?
Príprava čaju je jednoduchá, no napriek tomu by sa na pár detailov nemalo zabúdať. Bylinkový, ovocný a čierny čaj zalievame vriacou vodou, zelený čaj by sme však mali zalievať vodou zohriatou na 60 °C. Čas lúhovania závisí od toho, aký čaj pripravujeme, ale aj od toho, aký účinok chceme dosiahnuť.
Prelúhovaný čaj môže chutiť horkejšie, prípadne podráždiť citlivejšie žalúdky. Preto ak chcete silnejší čierny alebo zelený čaj, radšej si ho zalejte viac (viac sáčkov, viac čajových lístkov), no nelúhujte ho príliš dlho. Pri bylinkových čajoch je potrebné riadiť sa podľa návodu, aby ste dosiahli požadovaný účinok, napríklad úľavu od bolesti dutín. Tu naopak platí, že čím je čaj vo vode dlhšie, tým silnejšie bylinky pôsobia.
Objednajte si čaj podľa vašich predstáv už dnes z pohodlia domova. Balíček vám doručíme priamo domov alebo na ľubovoľnú dm predajňu.