dmBio Genussreise Grécko
Snívanie o gréckom slnku
Naše produkty dmBio Genussreise Grécko pochádzajú z vybraných regiónov tejto krajiny a prinášajú stredomorský životný štýl priamo domov na váš stôl.
Pre vysokú kvalitu našich olív je najdôležitejší správny čas zberu. Zber olív v Grécku sa začína v októbri a končí v decembri. Zber sa vykonáva s veľkou starostlivosťou a je šetrný k stromom a ich plodom. Olivy sa zbierajú ručne, následne sa čistia a triedia. Čierna oliva Kalamon je kráľovnou stolových olív, pochádza z juhu Peloponézu a má plnú arómu a vynikajúcu ovocnú chuť. Zelené stolové olivy pochádzajú zo stredného Grécka a majú veľmi plnú arómu, ako aj pevnú konzistenciu s príjemnou orieškovou chuťou. V prípade našej dmBio zmesi olív s bylinkami sú olivy Kalamon bez kôstok a zelené olivy marinované v extra panenskom olivovom oleji s jemnými gréckymi bylinkami.
Vedeli ste, že Grécko má najviac včelích úľov v Európe? Krajina stále ponúka veľa nedotknutej divokej prírody, a preto je Grécko rajom pre včely. Náš dmBio lesný a tymiánový med sa produkuje začiatkom leta, keď kvitne tymián spolu s ďalšími sezónnymi divokými kvetmi. Zmes tymiánu a lesných kvetov dodáva medu intenzívnu vôňu.
Červené špicaté papriky, ktoré nájdete vo výrobku dmBio červené paprika s fetou rastú v strednom Grécku a majú pikantnú až stredne pálivú chuť. Plnia sa pikantnou zmesou smotanového syra feta. Severné a stredné Grécko má dlhú tradíciu pestovania a zberu papriky, ktorá tvorí dôležitú súčasť gréckej kuchyne. Nakladanie papriky a inej zeleniny je v gréckych domácnostiach bežné a každá babička, ktorá žije na severe Grécka, má svoje vlastné recepty, pričom všetky používajú tradičný spôsob konzervovania v slanom náleve.